Antena Meniu Search
x

Casă construită din donații, la un pas de a fi dărâmată de auorități, în județul Suceava

Sunt tot mai dese situaţiile în care statul nu doar că nu te ajută, dar te şi încurcă atunci când vrei să faci un lucru bun. Un voluntar din Fălticeni a început construcţia unei locuinţe pentru o familie cu 10 copii, cu bani strânşi din donaţii. Chiar dacă iniţial Primăria a fost de acord, acum aleşii locali s-au gândit că vor să o dărâme, după ce fundaţia şi pereţii imobilului au fost ridicate.

Raluca Măndoiu
de Raluca Măndoiu

la 05.07.2020, 12:09

Vezi și
  • Oficialii cred că locuința a fost construită ilegal
  • Se încearcă obținerea unei autorizații

Aurel Sbârn, referent urbanism Primăria comunei Râşca - La ora actuală, din punct de vedere legal, construcţia nu poate să rămână pe păşune. Legal vorbind, trebuie demolată.

Acesta este răspunsul oficial primit de la primăria din Râşca, după ce un voluntar din Fălticeni s-a apucat să ridice o casă nouă, cu bani proveniţi din donaţii.

Mugurel Duceag, voluntar - Eu astă-toamnă am venit cu domnul viceprimar aici şi ne-a spus că să construim, să mergem în continuare şi să construim că nu-i scoate de aici şi acum ne-am trezit că-i dă afară.

12 suflete trăiesc, dorm, mănâncă şi se joacă în doar două cămăruţe, într-o casă veche. Familia Evghenie a ajuns să trăiască în baraca de la marginea comunei Răşca în anul 2007. Capul familiei, crescut la casa de copii, trebuia să primească o locuinţă socială. A fost promisă de Primărie, dar niciodată oferită. În schimb, a primit un teren, iar printr-un acord verbal familia şi-a putut face un adăpost.

Reporter - De ce nu le-aţi zis din start să nu mai construiască?

Nicu Rusu, viceprimarul comunei Râşca - Nu, nu. N-am ştiut ceea ce au făcut ei acolo.

Reporter - Cum nu aţi ştiut că au ridicat o casă, aproape gata?

Nicu Rusu, viceprimarul comunei Râşca - Nu, nu. Absolut deloc! Ei au făcut-o abuziv! Acolo, la aşa ceva, îţi trebuie autoritzaţie.

Acum, pentru ca noua locuinţă să nu fie dărmânată se încearcă obţinerea pentru unei autorizaţii de construcţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Casă construită din donații, la un pas de a fi dărâmată de auorități, în județul Suceava