Antena Meniu Search
x

Video Casa în stil țărănesc de lângă Iași, în care timpul pare că stă pe loc, scoasă la vânzare pentru o sumă uluitoare

Fă rai din ce ai, aşa spune o vorbă din străbuni. Şi exact asta a făcut un ieşean. În curtea lui pare că timpul a stat în loc. Omul s-a întors acasă după ce a lucrat o vreme la Cluj şi a decis să îşi ridice o casă tradiţională. Locuinţa inedită a fost scoasă acum la vânzare de una dintre cele mai mari case de licitaţii din lume, la un preţ pe masură. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 14.04.2021, 17:23

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Când intri în curtea lui Ciprian şi a Mihaelei Rimanciuc pare că ai intrat, de fapt, într-un muzeu al satului. Casa aflată la doar 20 de kilometri de Iaşi atrage prin simplitate. Inspirată din vechile locuinţe ţărăneşti, este o adevarată piesă de artă.

Ciprian Romanciuc, proprietar: La vecina era multă vegetație, am curățat eliberat. Nu era nimic, tot ce vedeți e schimbat transformat, după care am spart temelia şi am construit casa.

El artist plastic, ea educatoare, dar amândoi iubitori de tradiţie. Aşa a început totul. Un an şi jumătate au muncit pentru a-şi construi casa exact după sufletul lor.

Ciprian Romanciuc, proprietar: Am cumpărat din zona Neamțului șindrilă, am adus-o, a trebuit să învăț de la meșterii de acolo cum se montează sau se aplică și vreau să vă zic că singur 3 luni de dimineața până seara am bătut cuie, mii de cuie.

Pe acelaşi subiect

Nici în interiorul locuinţei nu a fost lăsat nimic la voia întâmplării. Fiecare piesă de mobilier poartă amprenta timpului. Pe unele le-a făcut chiar el - refolosind materialele rămase de la construirea casei.

Ciprian Romanciuc, proprietar: Unele piese le-am cumpărat, altele le-am găsit la cunoștințe, vechi, le-am recondiționat a trebuit să le modific un pic. Mobila de bucătărie, uşile sunt din lemn recondiționat de la cofrag curăţat de ciment îmbinate şi creat cadrul

Mihaela Romanciuc, proprietar: Noi aveam in minte casele de la Cluj unde e un sat de astfel de case și de acolo a pornit ideea.

Cât costă casa

Cei care visează să locuiască într-o astfel de casă își pot împlini acum visul. Pentru că a fost scoasă la vânzare de una dintre cele mai mari case de licitații din lume, iar prețul de pornire este unul pe măsură: 175.000 de euro.

Costurile pentru realizarea casei s-au ridicat la aproximativ 20.000 de euro, iar sursele de inspiraţie au fost chiar muzeele de profil cu locuinţe tradiţionale din mai multe zone ale ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Casa în stil țărănesc de lângă Iași, în care timpul pare că stă pe loc, scoasă la vânzare pentru o sumă uluitoare