Antena Meniu Search
x

Casa viitorului este blocată în România

Există o locuinţă pentru care nu plăteşti facturi la întreţinere şi în care îţi poţi cultiva legume chiar în sera din living.

Vezi și

 Există o locuinţă pentru care nu plăteşti facturi la întreţinere şi în care îţi poţi cultiva legume chiar în sera din living. E locuinţa viitorului construită de 70 de studenţi români. E un proiect pentru cea mai mare competiţie de profil din lume.

Dar, şi casa şi studenţii ar putea rămâne blocaţi la Bucureşti. Au nevoie de mai multe tiruri pentru a transporta casa până la Versailles, în Franţa. Şi asta costă.

Casa naturală. Sau casa solară. Este un vis transformat în realitate. 70 de studenţi români de la arhitectură, mediu şi inginerie o construiesc. Este locuinţa perfectă cu zero facturi lunare. Curentul electric este produs pe acoperiş, iar căldura este dată de pereţi. Nu există calorifere.

Apa este colectată de la ploi, tratată şi apoi refolosită. Casa va avea o seră de legume sau flori în living. Cum nu au voie să folosească niciun material care dăunează mediului, casa este destul de scumpă: 100.000 de euro.

Studenţii au înscris această casă la cel mai mare concurs internaţional al "caselor viitorului". România este singura ţară din Europa de Est calificată în finală, alături de alte 16 ţări. Printre care şi Japonia, Statele Unite ale Americii sau Elveţia.

Olimpiada solară va avea loc la Versailles, însă studenţii sunt blocaţi în România. N-au cum să ajungă acolo. Le-ar trebui 9 tiruri pentru a transporta casa şi alţi bani pentru cazarea lor. Mai sunt trei săptămâni până la Olimpiada Solară. Casa trebuie asamblată în 9 zile, în alte 18 trebuie prezentată juriului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Casa viitorului este blocată în România