Antena Meniu Search
x

Video Cascada de la Toplița s-a transformat într-o perdea de gheață: "O minune a naturii. Arată ca o mireasă"

Gerul şi natura, creator de frumuseţe. Singura cascadă termală din ţară s-a transformat într-o poezie, iar morile de apă de la Rudăria au devenit un adevărat muzeu de cleştar. Turiştii spun că rar au văzut asemenea capodopere. 

de Redactia Observator

la 12.02.2023, 20:54

Vezi și

Zece metri de frumuseţe pură. Cascada de la Topliţa s-a transformat într-o perdea de gheaţă ce taie respiraţia privitorului. Este singura cascadă cu apă termală din România şi nu degeaba a fost declarată monument al naturii. 

"Fiecare ţurţure îmi place. De fapt, e o minune a naturii. Îmi place albul ei, puritatea şi faptul că o vedem mereu schimbîtoare. Acum arată ca o mireasă. Zici că are un voal şi e absolut superbă", ne-a spus un martor.

Apa cascadei poate ajunge şi la 27 de grade. Astfel că spectacolul de gheaţă se întâmplă doar dacă temperaturile coboară sub minus zece grade. 

Şi în Cheile Rudăriei, gerul a făcut minuni: coloane de cristal sculptate în apa îngheţată a celor 22 de mori cu ciutură. Roţile lor par încremenite într-o strânsoare de gheaţă pe care o mai întâlneşti doar în fotografiile artistice.

Pe acelaşi subiect

Adi neagu, morar angajat: La morile de apă, care sunt unice în Europa, după o perioadă de temperaturi scăzute de -12, -15 grade, morile au îngheţat la propriu. Merită să veniţi să fotografiaţi aceste bijuterii pe apă.

Turiştii vin să-şi bucure sufetul cu frumuseţea greu de descris a morilor de apă aflate în inima Văii Almăjului din Caraş-Severin. 

La morile vechi de sute de ani, încă se macină boabe de porumb şi grâu pentru pâine. O asemenea moară este gospodărită de zeci de familii din sat care îşi împart rândul la măcinat în bună înţelegere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Cascada de la Toplița s-a transformat într-o perdea de gheață: "O minune a naturii. Arată ca o mireasă"