Antena Meniu Search
x

Video Cascade din România, transformate în cortine de gheaţă. Feerie de iarnă: podoabele naturii taie răsuflarea turiştilor

Temperaturile negative au şi părţile lor pozitive. Avem peisaje ca de basm în mai multe zone ale ţării. Stâncile din Cheile Minișului s-au împodobit cu perdele de gheaţă, iar gerul din aceste zile a transformat până şi cele mai sărate lacuri de la Ocna Sibiului într-un mare patinoar.

de Redactia Observator

la 28.01.2022, 18:09

Vezi și

Multă lume știe cum arătă obiectivele turistice de pe Cheile Minișului în perioada de vară, dar prea puțini sunt aceia care au văzut aceste minuni ale naturii după valul de ninsori și ger din ultima perioadă. Să luăm de exemplu Cascada Bigăr. "Natura, în fiecare anotimp ne uimeşte. Ce a mai rămas din cascadă după ce s-a prăbuşit a îngheţat. Bucata aceasta care a rămas s-a umplut de ţurţuri şi este foarte frumoasă", arată un bărbat. 

Cascadă transformată într-o "perdea de cristal"

La doar 60 de metri de Bigăr, dăm de o altă cascadă din Banatul de munte. Gerul a transformat-o într-o perdea imensă de cristal. Cei care trec prin zonă sunt de-a dreptul uimiţi de creaţiile naturii. "Foarte frumos, mai ales în această perioadă, temperaturile fiind cu minus zero grade s-a format acest perete de gheaţă", spune o femeie. 

Peisaje spectaculoase de iarnă

Dacă nu aveţi curaj să vă aventuraţi, puteţi admira şi fotografia regatul de gheaţă şi din maşină. Peisaje spectaculoase sunt şi în Ocna Sibiului. Gerul din ultimele zile a îngheţat chiar şi Lacul Brâncoveanu, cunoscut pentru salinitatea foarte ridicată. "Sunt 5-6 zile de când am avut temperaturi cu minus 10-15 grade, ieri noapte am avut minus 24 de grade şi lacurile au început să îngheţe. Nemaifiind apa mişcată, sarea se depunde de la suprafaţă, se creează un start de apă dulce, iar acesta îngheaţă", explică Ionuţ Costea, administrator Lacuri Ocna Sibiului.

Cei care vor să vadă aceste obiective turistice îngheţate ar trebui să se grăbească. Specialiştii anunţă că vremea se va încălzi în zilele urmatoare, iar spre finalul săptămânii temperaturilor vor urca până la 4 grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cascade din România, transformate în cortine de gheaţă. Feerie de iarnă: podoabele naturii taie răsuflarea turiştilor