Antena Meniu Search
x

Case cu pereții crăpați în Bistrița-Năsăud, din cauza unor limitatoare de viteză

Limitatoarele de viteză, în combinaţie cu maşinile de mare tonaj, i-au adus la disperare pe locuitorii unor sate din judeţul Bistriţa-Năsăud! Oamenii spun că, de când autorităţile au instalat respectivele limitatoare, au început să le crape pereţii caselor.

de Redactia Observator

la 24.10.2019, 16:33

Vezi și

Limitatoarele de viteză, în combinaţie cu maşinile de mare tonaj, i-au adus la disperare pe locuitorii unor sate din judeţul Bistriţa-Năsăud! Oamenii spun că, de când autorităţile au instalat respectivele limitatoare, au început să le crape pereţii caselor. Şi asta pentru că TIR-urile trec peste ele cu aceeaşi mare viteză ca pe vremea când nu existau pe drum. În plus, într-una dintre localităţi a apărut o trecere pentru pietoni, protejată de limitatoare, care se termină fix într-un şanţ.

Denivelările făcute în şosea, cu scopul de-a reduce accidentele rutiere au fost făcute după ce oamenii din satul Sigmir s-ar fi plâns că nu pot traversa strada din cauza şoferilor vitezomani. Aşa că pe tot drumul judeţean 151, inclusiv în comuna Şintereag, au apărut astfel de limitatoare de viteză. Localnicii din satul Blăjenii de Sus spun că o dată cu ele au început să apară şi fisuri în pereţii caselor, de la trepidaţii

Mai mult, unele dintre limitatoare au fost montate fără noimă. O trecere de pietoni cu o astfel de denivelare se opreşte exact într-un şanţ.

Şoferii spun că pe de o parte limitatoarele îi determină să conducă mai încet, dar le pot strica şi maşinile.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud care administrează acest sector de drum spun că vor ţine cont de sesizările localnicilor. Dar trebuie dovedite cu expertize.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Oamenii spun că singura soluţie ar fi ca pe acest drum să se interzică circulaţia maşinilor de mare tonaj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Case cu pereții crăpați în Bistrița-Năsăud, din cauza unor limitatoare de viteză