Antena Meniu Search
x

Vilele de pe Lacul Snagov, între mărire şi decădere

Casele de pe Lacul Snagov, între mărire şi decădere. Altădată o încântare, mari şi luxoase, unele dintre ele se transformă, de la o zi la alta, în ruine. Foarte multe aparţin unor cunoscuţi oameni de afaceri, dar şi foşti politicieni.

de Redactia Observator

la 13.07.2019, 09:45

Vezi și

Casele de pe Lacul Snagov, între mărire şi decădere. Altădată o încântare, mari şi luxoase, unele dintre ele se transformă, de la o zi la alta, în ruine. Foarte multe aparţin unor cunoscuţi oameni de afaceri, dar şi foşti politicieni. Pe ici, pe colo, au mai rămas însă vile care arată de parcă sunt rupte din reviste.

Ascunse pe alocuri de vegetaţie, pe malul lacului, din nuferi şi stufăriş se înalţă casele unora dintre cei mai bogaţi români. Prima la care ne oprim este cea a lui Dinu Patriciu, considerată acum câţiva ani perla Snagovului.

Construită cu mult bun gust, dar şi cu grijă pentru natură, casa arhitectului şi omului de afaceri nu mai e însă nici pe departe ca altădată. Lemnul este scorojit, buruienile dau năvală şi întreg peisajul e dezolant.

Ajungem şi la casa politicianului Attila Verestoy, care a murit la începutul anului trecut. Proprietatea se întinde pe câteva mii de metri pătraţi, are seră şi cramă. Dar arată ca şi cum ar fi părăsită.

La polul opus, strălucitoare şi îngrijită, se află una dintre cele mai luminoase construcţii de pe lac. Vila lui Ion Ţiriac pare pregătită tot timpul de un eveniment festiv.

Iar ceea ce pare mai degrabă un adevărat domeniu, şi nu o casă, este vila lui Omar Hayssam. Aici locuiesc cei 7 copii ai sirianului, împreună cu soţia acestuia. Proprietatea se întinde pe o suprafaţă de 2000 de metri pătraţi, are piscină şi un foişor generos.

La fel de spectaculoasă este şi casa lui Remus Truică: are un living generos, mai multe dormitoare, home cinema şi chiar o cameră pentru concerte de pian. Iar milionarul nu s-a mulţumit cu o piscină, a vrut două: una interioară şi una exterioară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri sociale » Vilele de pe Lacul Snagov, între mărire şi decădere