Antena Meniu Search
x

Câţi bani s-au strâns până acum pentru "Cumințenia Pământului"

Premierul Dacian Cioloș a anunțat, luni, câţi bani s-au strâns până acum prin subscripția publică pentru achiziționarea operei "Cumințenia Pământului" a lui Constantin Brâncuși.

Premierul Dacian Cioloș a anunțat, luni, câţi bani s-au strâns până acum prin subscripția publică pentru achiziționarea operei "Cumințenia Pământului" a lui Constantin Brâncuși.

"Până în momentul de față s-au colectat 129.526 de euro, dintre care mai mult de 60% în ultimele zile de când am lansat aceste spoturi (tv — n.r.). Sigur, suma nu e mare, dar mă încurajează faptul că atunci când există o mobilizare și subiectul este prezent, există o mobilizare și din partea oamenilor. Vom menține acest subiect, această temă prezentă în zilele, săptămânile și lunile următoare atât în țară, cât și în diaspora", a afirmat prim-ministrul la lansarea oficială a campaniei de strângere de fonduri pentru achiziționarea sculpturii 'Cumințenia Pământului'.

Cioloș a făcut apel la "o clipă de onestitate", amintind că demersurile pentru achiziționarea operei au fost începute de Guvernul anterior.

"Dacă suntem onești trebuie să spun că Guvernul precedent a fost cel care a utilizat oportunitatea de a constitui dreptul de preempțiune al statului român atunci când această operă a fost pusă în vânzare de proprietarii ei. Și, pentru ca să fie lucrurile clare, pentru că au tot fost discuții asupra acestui subiect, această operă a rămas în proprietate privată, după un proces în justiție între statul român și proprietar, când justiția a stabilit în mod definitiv și irevocabil statutul acestei opere de artă. (...) Guvernul pe care îl conduc a preluat în mod proactiv acest proces, continuând negocierile cu proprietarii și (...) obținând această perioadă de câteva luni în care Guvernul a decis, dincolo de alocarea acelei sume de 5 milioane de euro, în prețul de achiziție negociat cu proprietarii să alăturăm și un proces de subscripție publică", a explicat prim-ministrul, informează Agerpres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Câţi bani s-au strâns până acum pentru "Cumințenia Pământului"