Antena Meniu Search
x

Cătun realizat din pâine, cu tot cu locuitorii lui!

Când spui viaţa la ţară, parcă simţi aerul curat, mirosul laptelui proaspăt şi al pâinii ieşite din cuptor. Case mici, curate, iar pe câmpuri, animalele la păşunat. Asta a adus şi un brutar din Sfântu Gheorghe, la un târg gastronomic din Braşov!

Vezi și

 Un întreg cătun realizat din pâine, cu tot cu locuitorii lui - mai leneşi sau mai harnici. Satul în miniatură a furat toate privirile pofticioşilor.

În satul plămădit din pâine, lanurile înconjoară o căsuţă ţărănească. E sâmbătă seară, iar un motan stă liniştit în prag. E ameţit de mirosul pâinii, pe care o tânără cu cosiţe tocmai a frământat-o în curte. Şi nu e singură. Treburile se împart, chiar şi într-o gospodărie comestibilă.

La poarta de lângă ei, e cârciuma satului. Chelneriţele miros şi ele a parfum de pâine, iar mesenii se cinstesc. Dar ziua e pe sfârşite şi imediat vine duminică. O zi sfântă, care nu e uitată nici de sătenii făcuţi din aluat. Mulţi dintre ei vor lua drumul Bisericii, înălţate maiestuos în spatele cârciumii.

În timp ce vacile sunt încă la păscut , găinile se pregătesc de culcare. Ca de obicei, mai din timp. La construcţia satului în miniatură, realizat din cinci kilograme de făină, s-a muncit, în total, două luni.

Brutarul din Sfântu Gheorghe are un record în Guiness Book, după ce a făcut o pâine de 90 de kilograme. Recent, şi-a deschis o brutărie secuiască şi în Londra. Până acolo însă, daţi o fugă de cumpărături la târgul culinar din Braşov, deschis şi mâine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Cătun realizat din pâine, cu tot cu locuitorii lui!