Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Caz extrem de rar în lumea medicală. O mămică din Timişoara a adus pe lume triplete identice

Un caz extrem de rar uimeşte pe toată lumea şi aduce numai zâmbete şi bucurie, în Timişoara, unde o mamă a adus pe lume triplete identice.

de Redactia Observator

la 21.05.2018 , 21:57

Un caz extrem de rar uimeşte pe toată lumea şi aduce numai zâmbete şi bucurie, în Timişoara, unde o mamă a adus pe lume triplete identice. Au trecut de la o familie formată din două persoane la o familie formată din cinci. Este povestea a doi tineri din Timişoara, care, aşteptând primul copil s-au trezit cu triplete.

Medicii spun că este un caz extrem de rar, dat fiind că cele trei fetiţe venite pe lume în urmă cu două săptămâni sunt triplete identice.

Mama tripletelor este acum fericită. Cu şase luni în urmă, a aflat, cu surpriză, că viaţa i se va schimba radical. 

Vezi și

Cristina Avram, mama tripletelor: "La cinci săptămâni am mers, am aflat că sunt gravidă, la şapte săptămâni m-am dus şi am aflat că voi avea gemeni şi la nouă săptămâni am aflat că sunt tripleţi."

La fel de uimiţi au fost şi medicii. Este un caz care apare o dată la 100.000 de naşteri.

Cătălin Dumitru, medic: "O sarcină gemelară cu feţi tripleţi, monovitelini. Feţi are sunt obţinuţi dintr-un singur ou care s-a divizat de trei ori."

Adică cele trei surori sunt identice. Cuibărite în acelaşi pătuţ, fetele îşi supun deja părinţii unui test de atenţie. 

Constantin Avram, tatăl tripletelor: "Momentan nu prea pot să le deosebesc, dar o să le învăţ pe fiecare mai îndeaproape şi o să le pot deosebi."

Cristina Avram, mama tripletelor: "Îmi dau seama după kilograme. Că una e mai slăbuţă ca cealaltă. Aşa îmi dau eu seama care cum sunt."

Cea mai voinică dintre triplete are un kilogram şi 900 de grame. Cea mai firavă - doar un kilogram 600.

Nu vor ajunge acasă până când nu ating greutatea de două kilograme şi jumătate. Pentru că s-au născut la şapte luni, tripletele vor merge la consult periodic până la vârsta de un an.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Caz extrem de rar în lumea medicală. O mămică din Timişoara a adus pe lume triplete identice