Antena Meniu Search
x

ACUZAŢII GRAVE la Spitalul din Craiova: BEBELUŞ MORT după ce ar fi fost deconectat de la aparate, fără acordul părinţilor

Poliţia Dolj a început o anchetă după ce părinţii unui copil de cinci luni au reclamat că bebeluşul, care era internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, ar fi fost deconectat de la aparate fără acordul lor.

Poliţia Dolj a început o anchetă după ce părinţii unui copil de cinci luni au reclamat că bebeluşul, care era internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, ar fi fost deconectat de la aparate fără acordul lor.

Medicii susţin însă că micuţul era în stare gravă, fiind internat de mai multe ori cu pneumonie, şi a suferit un stop cardio-respirator, încercându-se resuscitarea lui timp de o oră.

Tatăl băieţelului de cinci luni, care era internat în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Craiova, susţine că a fost înştiinţat de medici că bebeluşul a decedat duminică după-amiază, fără a li se spune motivul. 

"Mi-au spus că a decedat, dar nu ştiu motivul, doar că avea o dermatită atopică. Copilul era conectat la aparate şi a fost deconectat fără acordul meu. Cine este vinovat să plătească pentru moartea copilului meu. Nu mi-au spus absolut nimic ce are, niciun doctor nu mi-a spus absolut nimic. M-au gonit de la spital acasă, de două, trei ori", a povestit Adrian Popescu, tatăl bebeluşului în vârstă de cinci luni.

Medicii craioveni susţin că baieţelul a fost internat în repetate rânduri în spital cu afecţiuni ale aparatului respirator, făcând de mai multe ori pneumonir, dar şi cu leziuni ale pielii. 

"Bebeluşul, de când s-a născut, a stat mai mult în spital decât acasă. Venea la unitatea medicală, era tratat şi acasă făcea din nou pneumonie, dermatită de scutec, iar la axile şi inghinal avea răni din cauza igienei precare. Şi de data aceasta a venit, pe 20 aprilie, cu mai multe afecţiuni, fiind internat în Secţia de Pediatrie. Deşi i-a fost administrat tratamentul corespunzător, starea de sănătate s-a agravat, fiind transferat la Terapie Intensivă. A fost ventilat mecanic, iar în cursul zilei de duminică, la ora 17.00, a făcut stop cardiac. Timp de o oră, medicii au efectuat manevre de resucitare, însă nu a răspuns la acestea. Moartea a fost declarată la ora 18.06, abia după aceea a fost deconectat de la ventilator", a declarat, luni, pentru News.ro, dr. Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova. 

De asemenea, poliţistii doljeni au intervenit, în urma unui apel pe 112, pentru evacuarea din spital a tatălui bebeluşului. 

"În data de 23.04.2017, ora 19.45, am fost sesisaţi prin 112 de un medic primar anestezie terapie intensivă în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă nr.1 Craiova cu privire la faptul că în timp ce se afla de serviciu în incinta spitalului a avut un conflict verbal cu un bărbat de 25 ani, din Craiova. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă a Secţiei 2 Politie, care a constatat că acel conflict verbal a fost generat de faptul că, în jurul orei 18.00, a survenit decesul unui minor de 5 luni, fiul bărbatului de 25 de ani, care era internat la secţia ATI din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă nr.1 Craiova. În urma primelor verificări a rezultat faptul că, în data de 20.04.2017, minorul a fost internat la Secţia Pediatrie II din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă nr.1 Craiova, iar în urma complicaţiilor apărute a fost transferat, în data de 22.04.2017, la secţia ATI, unde minorul a decedat. Pe acest fond craioveanul de 25 de ani a reproşat personalului medical că fiul său a fost deconectat de la aparatele medicale", a declarat agentul şef adjunct Amelia Barbu de la Biroul de Presă al Poli'iei Dolj. 

Potrivit acesteia, tot în urma verificărilor s-a stabilit că bebeluşul a mai fost internat şi în alte unităţi spitaliceşti din Craiova, cu diferite diagnostice. 

Reprezentantul Poliţiei Dolj a mai spus că în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, iar trupul neînsufleţit al copilului a fost transportat la morga Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă nr.1 Craiova pentru autopsie şi stabilirea cauzelor decesului.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » ACUZAŢII GRAVE la Spitalul din Craiova: BEBELUŞ MORT după ce ar fi fost deconectat de la aparate, fără acordul părinţilor