Antena Meniu Search
x

Cazarea la manastirile din Moldova: e experienta deosebita, de Paste

Cazarea la manastirile din Moldova, va fi intotdeauna o experienta unica si speciala. Senzatia traita seara la auzul clopotului sau silueta unui calugar ce bate toaca la asfintit este de neuitat

Vezi și

Preturile de cazare sunt modice, iar la unele manastiri sau schituri cazarea este gratuita. Este bine sa sunati inainte pentru a fi siguri de disponibilitatea locurilor de cazare din manastire, mai ales ca vorbim de Paste. O simpla cautare pe Internet va ofera toate datele de contact de care aveti nevoie.

Acest Paste poate fi acela in care ati decis sa vizitati lacasurile de cult, dar intr-o alta maniera. Cum distractia, in sensul clasic, este interzisa, cel mai bun mod de ati petrece timp este drumetia. Sunt cateva trasee foarte fumoase, precum cel de la Manastirea Sihastria la Schitul Daniil Sihastrul, apoi Schitul Sihla, Manastirea Agapia si in final Manastirea Varatec.

Inainte de a va face bagajele sau de a da telefoane, trebuie sa stiti cateva lucruri importante. Cazarea presupune 3 mese pe zi, dar care respecta calendarul ortodox… adica postul Pastelui, un pat si o baie, de cele mai multe ori comuna.

Nu este voie sa va distrati… adica nu va ganditi la televizor sau muzica sau gratare. In camera vor sta doar persoane de acelasi sex, cu alte cuvinte nu veti dormi cu prietena, nici macar cu sotia. E posibil ca unele manastiri sa nu accepte turisti barbati sau femei.

Trebuie respectat orarul de slujbe si rugaciune iar imbracamintea trebuie sa fie decenta. Par multe reguli, par multe neajunsuri, dar va spun acelasi lucru ca si la inceput va fi o experienta unica si speciala, din care va veti intoarce schimbati total.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Cazarea la manastirile din Moldova: e experienta deosebita, de Paste