Antena Meniu Search
x

Ce amenzi s-au dat la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, după apariția imaginilor cu saloanele cu pereţi scorojiţi şi mobilier ruginit

Imaginile cu pereţi scorojiţi şi mobilier ruginit dintr-un salon al Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara au devenit rapid virale.

Imaginile cu pereţi scorojiţi şi mobilier ruginit dintr-un salon al Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara au devenit rapid virale, declanșând un val de reacții.

Pe de o parte au fost cei care au condamnat starea saloanelor dintr-un spital de boli infecțioase din România, pe de altă parte au fost cei care au susținut că de fapt este un caz izolat, spitalul fiind într-un amplu proces de renovare.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş au efectuat azi un controlul la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara și au dat trei amenzi care însumează 6.600 de lei.

"Au fost date trei amenzi, una de 5.000 de lei spitalului, alta de 1.000 de lei unui asistent medical şi alţi 600 de lei unui alt asistent medical. Ultimele două amenzi au fost date pentru colectare necorespunzatoare a deşeurilor, respectiv pentru că la grupurile sanitare nu erau materiale igienice individuale pentru pacient. De asemena, s-a intrezis orice internare în cele două saloane cu probleme. Au mai fost unele recomandări care au fost făcute de inspectorii DSP", a declarat Dana Şpac, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.

O imagine cu un bunic în suferinţă pe un pat negru, lângă o noptieră plină de mucegai şi între patru pereţi pătaţi şi scorojiţi, a apărut pe Facebook săptămâna trecută. 

"Bunicul meu de 87 de ani stă în acel "salon" împreună cu alţi 7 sau 8 colegi de suferinţă, mănâncă în acele condiţii, îşi ţine lucrurile în acele noptiere infecte. (...) Încercaţi să vă păstraţi sănătoşi... Dacă ajungeţi aici, mai mult ca sigur că mult nu o veţi mai duce", este mesajul publicat pe Facebook de Ana Maria Czap.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Ce amenzi s-au dat la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, după apariția imaginilor cu saloanele cu pereţi scorojiţi şi mobilier ruginit