Antena Meniu Search
x

Ce conţine supa la plic. Un ingredient, într-o doză şi cu 156% mai mare decât recomandă OMS

Ce conţin alimentele pe care le consumăm? Între grija pentru sănătate, bani economisiţi şi confortul unei mese rapide, din lipsă de timp, mulţi recurg la soluţii precum supa la plic. Iată ce conţine ea de fapt, potrivit unui studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor mai multor astfel de produse de pe piaţa din România.

de Redactia Observator

la 09.01.2023, 15:33

Copil care mananca supa dintr-un castron
Ce conţine supa la plic - Shutterstock

Supa la plic are până la 10 E-uri şi până la 12,8 grame de sare, cu 156% mai mult decât doza zilnică recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit un studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor produselor tip supă la plic ce se regăsesc pe piaţa din România.

Ce conţine supa la plic. Peste 93% au E-uri

Conform sursei citate de Agerpres, în total au fost analizate 29 de produse. Din punctul de vedere al ingredientelor regăsite în compoziţie, 89,66% au în compoziţie tăiţei/paste cu un procent cuprins între 44,9% şi 93% din compoziţia produsului, iar 44,83% au în compoziţie legume deshidratate cu un procent cuprins între 2,2% şi 28,5% din compoziţia produsului.

Din punctul de vedere al aditivilor alimentari regăsiţi în supa la plic, 93,10% din produse au în compoziţie E-uri (aditivi alimentari). "Încercăm să mâncăm mai uşor şi alegem de cele mai multe ori o supă la plic rapidă şi uşor de făcut. Dar ne-am gândit să citim eticheta de pe supa la plic? Am citit noi etichetele pentru tine, am făcut o radiografie şi, înainte de a cumpăra, măcar citiţi studiul pentru produsele supă la plic, descărcaţi aplicaţia gratuită InfoCons, scanaţi codul de bare şi alegeţi în cunoştinţă de cauză dacă vreţi o supă la plic cu cât mai puţine E-uri, aditivi, coloranţi, conservanţi şi sare!", a afirmat Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Ce conţine supa la plic. Un ingredient, într-o doză şi cu 156% mai mare decât recomandă OMS