Antena Meniu Search
x

Video Sezonul reducerilor de iarnă a început în magazine. Ce recomandă reprezentanţii Protecţiei Consumatorului

A început sezonul reducerilor în magazine, iar unele afişează deja discount-uri de 70%. Cei care trec pragurile mall-urilor spun că tentaţiile sunt atât de mari încât cu greu au mai rămas cu bani pe card.  

de Redactia Observator

la 08.01.2023, 20:03

Vezi și

Au început reducerile de iarnă în magazine aşa că oamenii au dat năvală în cel mai mare mall din Capitală. Şi străinii sunt încântaţi de reducerile de la noi. Aceşti tineri din Israel au lăsat 2.600 de lei în magazine în câteva ore. "Sunt multe reduceri, iar eu iubesc să fac cumpărături. Israelul este destul de scump", a spus unul dintre ei.

Sunt însă şi magazine care vor da startul reducerilor abia de la jumătatea lunii. "Cred că în perioada asta ne putem aştepta la reduceri la fel de mari ca în perioada de Black Friday sau chiar mai mari. Aici mă refer mai mult la categoria fashion, dar şi altele, precum home and deco, bijuterii", a spus Mara Eliza Barza, PR de magazine online.

Reprezentanţii ANPC ne recomandă să fim atenţi la oferte

Reprezentanţii Protecţiei Consumatorului ne recomandă să fim atenţi la oferte şi să nu uităm că pe etichetă trebuie să se regăsească atât prețul vechi, cât și cel nou, care trebuie să fie cel mai mic din ultimele 30 de zile.

"Dacă operatorul economic respectiv majorează preţul cu 100% cu 45 de zile înainte, e clar că, cu 30 de zile înainte, preţul va fi mai mic decât cel pe care el artificial l-a mărit", a spus preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

În sezonul reducerilor, putem cădea şi în alte capcane. Mare atenţie trebuie să avem şi la comenzile online. Specialiştii în Securitate Cibernetică spun că în acestă perioadă numărul fraudelor se dublează. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Sezonul reducerilor de iarnă a început în magazine. Ce recomandă reprezentanţii Protecţiei Consumatorului