Antena Meniu Search
x

Ce înseamnă abrogarea unui act normativ neintrat în vigoare şi care sunt consecinţele adoptării unei noi ordonanţe în acest sens

Ordonanţa de urgenţă care a scos oamenii în stradă a fost abrogată! Un termen destul de controversat din punct de vedere juridic. Decizia a fost oficializată în urmă cu trei ore de Executiv şi a fost comunicată în scris. Fără declaraţii.

Vezi și

Ordonanţa de urgenţă care a scos oamenii în stradă a fost abrogată! Un termen destul de controversat din punct de vedere juridic. Decizia a fost oficializată în urmă cu trei ore de Executiv şi a fost comunicată în scris. Fără declaraţii.

Dar, aproape tot ce era trecut în atât de criticatul act normativ e deja proiect de lege, care va ajunge mâine în Parlament. Până decide, însă, Legislativul ce va face cu noua lege, retragerea ordonanţei produce efecte. Am căutat să înţelegem ce înseamnă abrogarea unui act normativ neintrat în vigoare şi mai ales, care sunt consecinţele adoptării unei noi ordonanţe în acest sens.

-Oameni buni, Guvernul a abrogat ordonanţa!

Este reacţia străzii din urmă cu câteva ore. Încă de aseară, Guvernul a încercat să opreasacă războiul. 

Pe acelaşi subiect

Declaraţii contradictorii. Opinii diferite. Războilul oamenilor din stradă împotriva Guvernului continuă chiar dacă în urma şedinţei Executivului de astăzi s-a luat decizia mult aşteptată. 

Astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, s-a aprobat proiectul de Ordonanță de Urgență pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi al Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală.>

Mai exact, s-a adoptat un act normativ care anulează modificările aduse cele două coduri penale.

-Această ordonanţă 13 avea două capitole. Primul modifică codul penal, deci norme de drept material, iar al doilea modifică codul de procedură penală, deci norme de drept procedural.

-Prima parte, cea referitoare la abuzul în serviciu, urma să intre în vigoare în termenul de zece zile specificat în act, iar a doua parte, cea referitoare la denunţ, la trei zile de la publicarea efectivă în Monitorul Oficial. Deci doar o parte producea efecte.

Chiar şi aşa, protestele din toată ţara par să nu se oprească. Strada cere mai mult!

Astăzi, în toată ţara, au ieşit, din nou, în stradă, sute de mii de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ce înseamnă abrogarea unui act normativ neintrat în vigoare şi care sunt consecinţele adoptării unei noi ordonanţe în acest sens