Antena Meniu Search
x

Video Nouă parcări acoperite pentru biciclete le fac viaţa mai uşoară clujenilor. Cât costă abonamentul anual

A venit vara, iar mersul cu bicicletă, mai ales în oraşele aglomerate, este mai plăcut şi uneori mai rapid decât cu maşina. Dacă peste lipsa pistelor de biciclete reuşim să trecem, o adevărată bătaie de cap este locul în care ne ţinem bicicleta în timpul nopţii, mai ales dacă stăm la bloc. La CLuj-Napoca însă, s-a găsit soluţia: parkinguri pentru biciclete. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 25.06.2022, 20:48

Vezi și

Bicicliştii câştigă tot mai mult teren în Cluj-Napoca. Aici au fost construite 9 parcări unde bicicletele pot fi lăsate în siguranţă. Fiecare colţ al parkingului este supravegheat video, iar accesul în interior se poate face doar pe bază de cartelă. Pe lângă asta, bicicleta este asigurată şi în suport, iar dacă cineva uită uşa deschisă, proprietarul poate fi avertizat prin SMS. 

Noile locuri de parcare pentru biciclete au fost ridicate în locul vechilor garaje din perioada comunistă. 

Dan Tarcea, viceprimar Cluj-Napoca: Încercăm să prioritizăm transportul alternativ, fie că vorbim de bicicletă, trotinete sau alte mijloace de transport alternativ. În acest sens vine şi necesitatea de a avea şi spaţii de depozitare de bicicletă. 

În fiecare container pot intra 50 de biciclete. Locurile sunt alocate la cerere, ca în cazul celor pentru maşini. Un abonament anual costă 53 de lei. Levi a fost printre primii care şi-a făcut un astfel de abonament.

Pe acelaşi subiect

''De când ai abonament?

De un an jumate şi e foarte util. Nu mai trebuie să urcăm bicicletele de balcon sau să le punem în scară, aici nu avem probleme.'' 

Nu toţi doritorii au mai prins un loc pentru bicicletă

Este totuşi o problemă. Încă de la început, cererea a fost atât de mare încât nu toţi doritorii au mai prins un loc. 

''Nu mai sunt locuri.

Dar sunt utile?

De unde să ştiu. Bicicleta mea e aici. 

Aţi fi vrut să prindeţi un loc şi dumneavoastră?

Da, din blocul ăsta nimeni.'' 

Investiţia într-o singură parcare se ridică la 37 de mii de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Nouă parcări acoperite pentru biciclete le fac viaţa mai uşoară clujenilor. Cât costă abonamentul anual