Antena Meniu Search
x

Ce restricţii sunt în vigoare de Paşte în 2021. Reguli pentru cei care merg la Înviere

Reguli mai blânde de Paşte. Credincioşii care vor merge la slujba de Înviere vor putea circula între orele 22:00 şi 5:00. Însă, acest lucru nu semnifică faptul că participanţii nu trebuie să respecte anumite reguli. Credincioşii trebuie să poarte masca sanitară şi trebuie să aibă în vedere menţinerea distanţării sociale.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 26.04.2021, 19:21

Ce restricţii sunt în vigoare de Paşte în 2021
Reguli pentru cei care merg la Înviere - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Reguli pentru cei care merg la Înviere

Cu ocazia sărbătoririi Paştelui, restricţiile sunt mai blânde pentru cetăţeni. Mai ales în condiţiile în care rata de incidenţă din Capitală a scăzut, luni, sub 3,5 la mie. Dacă până acum se punea problema orarului magazinelor, relaxarea măsurilor vine la pachet şi cu un program prelungit al centrelor comerciale de vineri până duminică. În acest fel, oamenii vor putea merge la cumpărături până la ora 21.00, la fel ca în timpul săptămânii. 

Întrebat dacă slujbele se pot desfăşura şi în interior, prefectul Capitalei, Alin Stoica a declarat: ''Se va permite şi pătrunderea în interior, dar cu respectarea distanţei şi într-un număr limitat, în aşa fel încât să nu se producă aglomerare. Dacă va fi vreme frumoasă, cu siguranţă vor fi afară slujbele''.

Cei care merg la Înviere nu trebuie să completeze declaraţie pe proprie răspundere. Până la ce oră se poate circula liber 

În noaptea de Înviere oamenii vor circula fără declaraţie. Declaraţia pe propria răspundere nu va fi necesară nici de Ramadan, sărbătoarea creştinilor musulmani care va fi peste două săptămâni. Inclusiv Klaus Iohannis, preşedintele României, a anunţat în urmă cu două săptămâni că nu vor exista restricţii suplimentare în noaptea de Înviere. 

Pe acelaşi subiect

"Vreau să ne pregătim foarte bine nu doar acasă, ci în societate. Lucruri certe discutate cu reprezentanții BOR: În noaptea de Înviere restricțiile se ridică, așadar creștinii vor putea merge la biserică, fără să completeze declarații. Biserica va organiza slujba așa cum e datina. Nu ne amestecăm în felul în care sunt organizate slujbele. Aceste lucruri sunt deja prevăzute în HG privind starea de alertă. Nu vor fi restricții suplimentare în noaptea de Înviere. Dimpotrivă, vor fi mai puține restricții", a menţionat încă de atunci şeful statului. 

În noaptea de Înviere credincioşii pot circula între orele 22:00 şi 5:00. Cei care vor să meargă pentru a lua lumină se pot deplasa în respectivul interval. 

Ce reguli rămân, totuşi, valabile pentru noaptea de Înviere

La slujba de Înviere este necesară să fie respectată distanţarea socială, trebuie purtată masca sanitară. Clerul va veni în întâmpinarea credincioşilor, astfel încât vor exista în afara bisericii standuri de unde se pot cumpăra obiectele folosite cu ocazia acestei sărbători. De asemenea, vor exista voluntari din partea bisericii care se vor ocupa de respectarea măsurilor.

Întrebat despre aglomeraţia care se poate produce în magazine în preajma Paştelui, prefectul Capitalei a declarat: ''Recomandarea este pentru noi, să fim un pic prevăzători şi să ne facem altfel cumpărăturile. În sensul de a nu petrece foarte mult timp în magazine pentru că acesta este unul dintre factorii care duce la aglomerare. Şi anume stăm, petrecem mai mult timp pentru a face cumpărăturile înainte de Paşte, pentru a alege cadouri, ceea ce este absolut normal, dar dacă se poate ar fi bine să scurtăm timpul petrecut în magazine'', a ţinut să specifice Alin Stoica, făcând apel la prudenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Ce restricţii sunt în vigoare de Paşte în 2021. Reguli pentru cei care merg la Înviere