Antena Meniu Search
x

Cea de-a noua ediţie a festivalului naţional de teatru tânăr "Ideo Ideis"

"De noua ani, la Alexandria, se întâmplă teatru!". Aşa începe descrierea oficială a unuia dintre cele mai apreciate evenimente culturale din ţara noastră

Vezi și

"De noua ani, la Alexandria, se întâmplă teatru!". Aşa începe descrierea oficială a unuia dintre cele mai apreciate evenimente culturale din ţara noastră

În perioada 18-26 august, are loc cea de-a IX-a ediție a Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis.

14 spectacole de teatru, zece spectacole de teatru tânăr, trei masterclass-uri, cinci filme, noua ateliere, patru spectacole pentru copii sunt doar o parte a evenimentelor de pe agenda ediției din acest an.

Printre spectacolele de teatru profesionist care se vor juca pe cele două scene ale festivalului se află: "Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule?" de Cătălin Ștefănescu, adaptare după romanul "Moromeții", Teatrul Act, cu Marcel Iureș și George Mihăiță; "Fata din curcubeu" de Lia Bugnar, Teatrul Național București; "Freak Show", one-man-show cu Florin Piersic Jr; O noapte furtunoasă de I. L. Caragiale, UNATC; "Bullets over Lipscani" după Woody Allen și "Cremă de zahăr ars" de Iris Spiridon, Godot Café Teatru; "Artă" de Yasmina Reza.

La fel ca în fiecare an, Festivalul include opt secţiuni: Atelierele de Teatru Tânăr, Atelierele de Măiestrie, Spectacolele de Teatru Tânăr, Spectacolele de teatru profesionist, Cinemateca Târzie, Seara Povestitorilor, Masterclass-urile Ideo Ideis și evenimentele dedicate comunității din Alexandria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Cea de-a noua ediţie a festivalului naţional de teatru tânăr "Ideo Ideis"