Antena Meniu Search
x

Cea mai mare statuie a lui Ştefan cel Mare din România a intrat în renovare

Statuia lui Ştefan cel Mare tronează în apropiere de Cetatea de Scaun a Sucevei. Măsoară 23 de metri înălţime, astfel că este cea mai mare din România. Dar devenise un pericol pentru trecători şi turişti.

Vezi și

Statuia lui Ştefan cel Mare tronează în apropiere de Cetatea de Scaun a Sucevei. Măsoară 23 de metri înălţime, astfel că este cea mai mare din România. Dar devenise un pericol pentru trecători şi turişti. După ce zeci de ani autorităţile nu s-au interesat de starea deplorabilă în care se află, salvarea monumentului a venit în Anul Centenarului.

Monumentul ajusese într-o stare deplorabilă. Era plin cu desene grafitti, în vârf creşteau...arbuşti şi devenise un pericol pentru trecători. Bucăţile de travertin putea să rănească oricând pe cineva. 

Statuia lui Ştefan cel Mare a intrat în reparaţii după 40 de ani în care a fost lăsată de izbelişte. 

Simbol al oraşului Suceava, monumentul este realizat din bronz de sculptorul Iftimie Bârleanu. Reparaţiile sunt programate să se finalizeze chiar în acest an. 

Statuia este amplasată în apropiere de Cetatea de Scaun a Sucevei, o altă emblemă a oraşului. Monumentul a fost dezvelit pe 16 septembrie 1977 în prezenţa lui Nicolae Ceauşescu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Cea mai mare statuie a lui Ştefan cel Mare din România a intrat în renovare