Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ceaunele au bolborosit la foc continuu în Vaslui, la festivalul Vânătorilor şi Pescarilor. Sute de pofticioşi s-au adunat să guste din delicatese

Cu tolba plină de poveşti la limita dintre viaţă şi moarte, zeci de vânători şi pescari vasluieni şi-au dat întălnire într-un peisaj de poveste, pentru a se întrece de această dată în aptitudini culinare. Ceaunele aburinde şi grătarele încinse au atras sute de turişti şi localnici care nu au rezistat tentaţiei de a degusta preparatele inedite. Festivalul vânătorilor şi pescarilor din Vaslui se află la ediţia a-9 a şi a strâns peste 1.500 de participanţi. 

de Redactia Observator

la 30.09.2024 , 09:32

Acompaniaţi de muzica populară, vânătorii iscusiţi şi-au pus pentru o zi arma în cui şi au înlocuit-o cu ustensilele de bucătărie. Pentru că s-au întrecut în cele mai alese bucate, preparate chiar din „trofeele“ lor, ceaunele au bolborosit la foc continuu, iar mistreţul şi-a ocupat locul pe grătar.  

"Pregătim un număr de peste 6000 de porţii pentru cei peste 1500 de invitaţi ai noştri, prieteni, vânători şi pescari", spune Vasile Negru, directorul  AJVPS Vaslui.

Iar mirosul imbietor al preparatelor vânătoreşti a ademenit sute de pofticioşi care nu au rezistat tentaţiei şi au gustat câte puţin din toate. 

Vezi și

"Doar o gustare! Un cârnat cabanos, o costiţă şi o şunculiţă delicioasă. E ceva inedit să mănânci", spune un turist. 

Însă cea ce i-a adus împreună este pasiunea pentru vânătoare şi pofta de aventură. Astfel, între degustări, pasionaţii îşi împărtăşesc poveştile şi amintirile.

"Pe vânt, pe ploaie, ne face să plecăm pe dealuri, să plecăm după vânat. Suntem un oraş destul de micuţ şi ne cunoaştem destul de bine, dar cu acest prilej este o modalitate de a ne regăsi cu toţii", spune un localnic.

Iar atmosfera de sărbătoare a fost întreţinută de Orchestra Simfonica a Operei din Iași.  

La finalul competiţiei, câştigatorii concursului culinar au fost premiaţi cu diplome, cupe și obiecte vânătorești.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Ştiri sociale » Ceaunele au bolborosit la foc continuu în Vaslui, la festivalul Vânătorilor şi Pescarilor. Sute de pofticioşi s-au adunat să guste din delicatese