Antena Meniu Search
x

Cei mai bogați oameni din lume. Jeff Bezos şi-a sporit afacerea în pandemie

Averea cumulată a miliardarilor americani a crescut cu 800 de miliarde de dolari, doar anul acesta. În procente înseamnă o creştere de peste 25% a veniturilor.

de Greta Gavrilă

la 03.09.2020, 15:04

Vezi și
  • Cel mai bogat om din lume rămâne detaşat Jeff Bezos.
  • Are o avere estimată la 205 miliarde de dolari.

Chiar că nu sunteţi pregătiţi perntru răspuns. Sunt sume greu de imaginat. Averea cumulată a miliardarilor americani a crescut cu 800 de miliarde de dolari, doar anul acesta. În procente înseamnă o creştere de peste 25% a veniturilor. 

Să-i vedem pe rând. Cel mai bogat om din lume rămâne detaşat Jeff Bezos, fondatorul Amazon. Are o avere estimată la 205 miliarde de dolari, dupa ce acţiunile platformei au crescut cu peste 30%.

În doar trei luni a strâns aproape 50 de miliarde. Avem şi explicaţia: in pandemie oamenii au stat mai mult acasă şi cum frica de virus i-a ţinut departe de magazine, au plasat mai multe comenzi online, cel mai des pe Amazon. Din acelaşi motiv, fosta soţie a lui Jeff Bezos a devenit cea mai bogată femeie a lumii. 

Cu aproape 80 de miliarde mai... sărac ca Bezos- dacă îi putem spune aşa - este Bill Gates. Însă fondatorul Microsoft a obţinut în jur de 12% din câştiguri din compania pe care a înfiinţat-o. Restul încasarilor au venit din acţiunile în care a investit. 

Pe locul trei se afla din nou Mark Zuckerberg cu o avere de 112 miliarde de dolari. Dar... locul i-a fost furat săptămâna aceasta de fondatorul Space X, Elon Musk pentru... o zi. Asta dupa ce averea lui Musk a ajuns la 115 miliarde de dolari. A scăzut rapid însă, dupa ce acţiunile Tesla au scăzut şi ele iar Elon a pierdut cinci miliarde de dolari. 

Iar pe locul cinci în clasamentul celor mai bogaţi oameni ai lumii se afla Bernard Arnault. Magnatul deţine o companie sub a cărei umbrelă se află braduri de lux precum Louis Vuitton, Christian Dior şi  magazinele de bijuterii Tiffany.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Cei mai bogați oameni din lume. Jeff Bezos şi-a sporit afacerea în pandemie