Antena Meniu Search
x

Cel mai bogat cioban din tara: O poveste despre perseverenta, munca si succes

Nu o data am auzit, in treacat, sau am citit pe undeva vorbele: "daca nu inveti, mai bine du-te cu oile la pascut!". Un oier hunedorean ne arata cum un asemenea indemn te poate face bogat.

Vezi și

Omul a muncit mult dar a ajuns cel mai avut cioban hunedorean. Dar luxul nu-i spune nimic. Prefera simplitatea, mai degraba. Urmariti o poveste de viata impresionanta.

“Din 2001, toamna, am inceput sa achizitionez animale. Primul lucru e sa-ti placa! Perseverenta, an de an, toate obstacolele pe care le intampini sa nu te doboare!”, isi incepe Dumitru Andresoi povestea.

Iar el a perseverat. A pornit cu - atentie - 80 de oi. Acum, daca mergi in Cluj, Salaj, Satu Mare si, bineinteles, Hunedoara, turma ciobanului aduna, in total, 20.000.  Plus aproape 100 de caini si peste 100 de magari. Veniturile au venit, insa, odata cu oile. Si ar fi ajuns astfel, cel mai bogat cioban din tara. Si cum orice afacere profitabila are in spate o poveste, chiar povestea initiatorului ei, si Dumitru Andresoi are una: una despre munca.

Chiar daca are sute de oi, baciul cumpara branza. Nu le mulge pe ale lui. Castiga anual aproximativ un milion de euro din vanzarea acestora.

“Rasele de-afara sunt specializate pe lapte, pe carne. Clar, sunt mai performante ca rasele autohtone, ca turcana. Dar depinde zona unde o cresti si modul cum o cresti!”, explica ciobanul.

Stie tot. De mic a invatat, de la parinti si bunici, care-i baiul si traiul cu mioarele. Cand a facut mai multi bani, le-a construit parintilor lui o casa. S-a asezat apoi si el la casa lui. S-a insurat cu-o frumoasa cantareata de muzica populara si acum are trei fete. Baciul din Hunedoara are acum 7.000 de hectare de pamant si cateva masini de teren. Si o afacere pe care o iubeste.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cel mai bogat cioban din tara: O poveste despre perseverenta, munca si succes