Antena Meniu Search
x

Video Cel mai grăbit bebeluș, un pui de ardelean. S-a născut la 11 minute după miezul nopții

Sute de părinţi şi-au strâns nou-născuții pentru prima dată în braţe în noaptea dintre ani. Paradoxal, cel mai grăbit bebeluş e pui de ardelean, născut la Cluj, la puţine minute după miezul nopţii. Nici în străinătate n-au mai avut răbdare copiii românilor. În Madrid, primul născut a fost fetiţa unui cuplu de români. Tradiţia spune că cei născuţi în prima zi a anului vor avea parte de noroc în viaţă.

de Redactia Observator

la 01.01.2021, 20:16

Vezi și
  • Primul bebeluş al anului 2021 s-a născut în Cluj-Napoca

Ştefan a venit pe lume la doar 11 minute după miezul nopţii.

Mama lui Ştefan: Nu mă aşteptam. Speram să nu vin chiar de Revelion, să stau şi eu cu familia, dar se pare că a fost să fie aşa. Am un băieţel sănătos, numele lui e Ştefan. Mă bucur de el acum.

Carmen Bucuri, Spitalul de Ginecologie Cluj: Un băieţel sănătos de 3.250 de grame cu nota 9/10. A fost o surpriză plăcută şi pentru părinţi, şi pentru noi. Pacienta era la termen, 29 de săptămâni. Ne aşteptam oricând să apară travaliul.

Al doilea copil născut la Cluj în noaptea dintre ani a fost tot un băieţel. Adam Filip a cântărit puţin peste trei kilograme şi a obţinut primul zece din viaţa sa. Micuţul este aşteptat cu nerăbdare acasă de tată şi surioarele lui.

Adrian Paul, tatăl lui Adam: Un sentiment grozav, mai ales că l-am aşteptat şi am avut câteva probleme în timpul sarcinii, dar totul a evoluat în regulă şi cu atat e mai mare satisfacția.

Emoţii au fost şi la maternitatea Odobescu din Timişoara, acolo unde trei femei au născut în noaptea dintre ani.

Ramona Gâdea, purtător de cuvânt Spitalul Municipal Timişoara: Prima naştere în anul acesta a fost la ora 01:33, un băieţel de 2,9 kilograme. O naştere naturală cu nota 10 la naştere.

Cea mai tânără mămică din noapte de Anul Nou este din Botoşani. Are doar 15 ani şi a adus pe lume o fetiţă perfect sănătoasă. Şi în străinătate, tot bebeluşii români au fost cei mai grăbiţi să vină pe lume. În Madrid, Spania, bebeluşul Revelionului e Iris, fetiţa unui cuplu de români. Tot fetiţă cu părinţi români a fost şi primul copil născut în San Benedetto del Tronto din Italia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cel mai grăbit bebeluș, un pui de ardelean. S-a născut la 11 minute după miezul nopții