Antena Meniu Search
x

Video Cel mai lung tramvai din ţară a fost pus pe şine, în Timişoara. Are o capacitate de 200 de călători și o autonomie pe baterie de 64 de kilometri

Este cel mai lung tramvai din România și garnitura cu cea mai mare autonomie proprie din lume! Așa se laudă autoritățile din Timișoara cu noua achiziție. Vorbim despre primul tramvai nou care a ajuns în orașul de pe Bega, în ultimii 50 de ani. Garnitura a fost pusă deja în funcţiune și va începe testele prin oraș în cel mai scurt timp.

de Redactia Observator

la 27.06.2021, 10:34

Vezi și

Tramvaiul a fost pus pe șine pe podul din Piața Maria. Din Turcia și până în vestul ţării a făcut un drum lung, de aproape o săptămână. 

Dominic Fritz, primar Timişoara: Primul tramvai nou de 50 de ani, este un proiect care are o amploare uriașă vorbim de 21 de tramvaie în total. Timp de o lună o să fie teste pe linia 1 și o să sperăm că totul va merge bine.

Tramvaiul a fost fabricat în Turcia

Garnitura proaspăt scoasă pe ușile fabricii din Turcia are o lungime de 30 de metri, o capacitate de 200 de călători și o autonomie pe baterie de 64 de kilometri. Cea mai mare din lume.

Pe acelaşi subiect

Nicolae Bitea, director Societatea de Transport Timișoara: Flota de tramvaie a societății de transport Timișoara este una foarte învechită. Avem tramvaie din 1969 și celelalte tramvaie tip armonia au fost reabilitate începând cu anul 2016.

Mehmet Özdemir, project manager: Este un tramvai special pentru Timişoara, nu este o copie pentru alte oraşe, este special pentru aici. Designul interior este foarte confortabil, credem noi.

Un astfel de tramvai costă 2,3 milioane de euro, iar contractul încheiat cu fabrica din Turcia a fost semnat în urmă cu doi ani. Evenimentul lansării mijlocului de transport în comun pe piaţa din România a avut şi momente mai puţin plăcute. Şi asta pentru că a început să plouă, iar timişorenii s-au văzut nevoiţi să plece spre case. Noua bijuterie pe şine a oraşului s-a retras şi ea la depou. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Cel mai lung tramvai din ţară a fost pus pe şine, în Timişoara. Are o capacitate de 200 de călători și o autonomie pe baterie de 64 de kilometri