Antena Meniu Search
x

Video Un pui de maimuţă Colobus, cel mai nou membru al Grădinii Zoologice din Brașov. Are aproape două săptămâni şi este răsfăţatul familiei

Un pui de maimuță este răsfățatul Grădinii Zoologice din Brașov. Micuţul are nici două săptămâni și s-a născut în captivitate. Nu are încă un nume, dintr-un motiv simplu: membrii familiei nu-l lasă nicio secundă din brațe, iar îngrijitorii nu ştiu încă dacă este mascul sau femelă. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 09.01.2023, 22:15

Vezi și

Cu doar trei zile înainte de Anul Nou, familia de maimuţe Colobus s-a mărit. Puiul născut în captivitate este perfect sănătos, foarte atașat de părinţii lui, dar și curios să descopere lumea. Puiul este complet alb deocamdată, spre deosebire de părinţii lui. Este hrănit numai cu lapte, dar curând va putea mânca fructe, muguri şi frunze.

Alin Pânzaru, director Zoo Brașov: Există o perioadă, ca la fiecare specie, o perioadă critică, însă ea a fost depăşită şi, după cum aţi observat, e în regulă şi este îngrijit de întreaga familie. 

Maimuţele Colobus sunt originare din Africa. Femelele nasc câte un pui o dată la doi ani. Din 2019, de când aceaste familii au fost adusă la Grădina Zoo din Braşov, trei exemplare s-au născut aici. Pentru maimuțele Colobus, odihna este cea mai importantă, iar tabieturile mamei trebuie să fie respectate. 

Roger Rois, șef serviciu Zoo Brașov: Aţi văzut că-şi transmit puiul uneia celeilalte, pentru ca mama să aibă o aşa zisă pauză în care să se hrănească şi să se odihnească puţin. E o modalitate naturală în care este crescut, deci nu este nicio problemă. 

Când o să primească puiul de maimuţă un nume

Va mai dura cel puţin o lună până când puiul o să înceapă să se mişte independent de membrii familiei sale, potrivit specialiştilor. Atunci, îngrijitorii îi pot afla sexul şi, tot atunci, vor putea lansa o campanie prin care puiul să primească un nume. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un pui de maimuţă Colobus, cel mai nou membru al Grădinii Zoologice din Brașov. Are aproape două săptămâni şi este răsfăţatul familiei