Antena Meniu Search
x

Video Dietă de iarnă şi tratament preferenţial pentru exemplarele exotice. Animalele de la Grădina Zoo din Bucov sunt protejate de temperaturile scăzute

Animalele din Grădinile Zoologice nu se înţeleg prea bine cu temperaturile din ultima vreme. La Grădina Zoo din Bucov, spre exemplu, s-au luat măsuri speciale ca animalele să nu sufere. Dietă specială de iarnă şi chiar tratament preferenţial pentru exemplarele exotice.

de Redactia Observator

la 31.01.2023, 08:21

Vezi și

Animalele exotice de la Grădina Zoo din Bucov nu se împacă prea bine cu temperaturile scăzute din perioada asta, aşa că s-au luat măsuri speciale să nu sufere de frig. Fie "locuinţele" sunt încălzite suplimentar, fie se schimbă meniul.

Alina Ene, dir. adj. Zoo Bucov: Acest adăpost este încălzit, se pune tot timpul fân se schimba iar hrana a fost îmbunătăţită.

Florin Dumitru, medic veterinar: Depăşesc foarte frumos perioada de iarnă mai ales că, în raţia lor se dă pe lângă fân de munte şi suplimente proteice concentrate care îi ajută şi pe perioada de gestaţie.

Hrană specială pentru iarnă

Pe acelaşi subiect

De tratament preferenţial au parte şi maimuţele Pavian. Mai ales că sunt animale energice, care au nevoie de mişcare şi care nu pot fi ţinute permanent în cuştile încălzite. Aşa că pentru ele s-a făcut un meniu special de vreme rea.

Alina Ene, dir. adj. Zoo Bucov: Maimuţele au un regim special, îmbunătățit, primesc mai multe semințe, primesc carne fiartă, branză şi zilnic ceai.

Felinele de talie mare, cum sunt tigrii şi jaguarul, primesc zilnic vizita medicului veterinar în această perioadă, tocmai pentru a verifica modul în care tolerează temperaturile. Grădina Zoo de la Bucov se întinde pe o suprafaţă de 17 hectare şi are aproximativ 500 de exemplare, din aproape 50 de specii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Dietă de iarnă şi tratament preferenţial pentru exemplarele exotice. Animalele de la Grădina Zoo din Bucov sunt protejate de temperaturile scăzute