Antena Meniu Search
x

Video Locul din Bucureşti care a devenit din "maidan plin de gunoaie" o oază de relaxare. Unde se află Parcul Liniei şi cât se va extinde

Bucureştiul are, de astăzi, un parc nou şi diferit. O fostă linie de cale ferată industrială, care trecea prin cartierul Militari, a fost transformată în zonă de joacă şi relaxare. Nicuşor Dan vrea să treacă, însă, trenul metropolitan pe acolo. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 01.06.2023, 20:33

Vezi și

Parcul Liniei sparge griul care domină în sectorul 6. Inaugurat de ziua copilului, se întinde pe 630 de metri şi este mare cât şase terenuri de fotbal. 

Cale ferată transformată în parc

"Aproape 14 milioane de lei costă amenajarea primului parc din cartierul Militari. Cei care vor ajunge aici vor găsi piste pentru bicilclete, terenuri de baschet, un skatepark şi zone de relaxare cu bănci şi hamace", spune Cristina Filip, reporter Observator. 

"Excelent, foarte bine, mai ales că aici era un maidan. Era mizerie, era mult gunoi", comentează un bucureştean.

Pe acelaşi subiect

Parcul Liniei: de unde vine numele

Parcul Liniei a fost botezat aşa pentru că se întinde de-a lungul căii ferate dezafectate care străbate sectorul 6. Niciun tren nu a mai trecut pe acolo de peste 20 de ani. Locul lăsat în paragină se transformase într-o groapă de gunoi, dar acum are altă faţă. Locurile de joacă au fost pline ochi de copii curioşi şi energici. 

Pe linia care mărgineşte parcul, primarul general al Capitalei vrea să pună un tren metropolitan. Doar că sistemul va fi gata abia peste trei ani. "Şina de tren e acolo în conservare e acoperită, nimeni nu s-a atins de ea. Ca să faci un astfel de proiect îţi trebuie un PUZ. În România ca să faci un PUZ îţi ia cam doi ani şi asta o spun din propria experienţă. Deci cel puţin ani buni de acum înainte e foarte puţin probabil ca aici să apară un tren metropolitan pentru că nu s-a mişcat nimeni", declară Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6.

Parcul Liniei se va extinde până la finalul anului cu încă două hectare şi jumătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Locul din Bucureşti care a devenit din "maidan plin de gunoaie" o oază de relaxare. Unde se află Parcul Liniei şi cât se va extinde