Antena Meniu Search
x

Video Festivalul cu preparate tradiţionale din Turcia şi Grecia, un deliciu pentru vizitatori, în Sibiu: "Din rahat am luat cam din fiecare"

Dacă sunteţi cu gândul la Turcia sau Grecia, dar nu aţi reuşit încă să ajungeţi în acest sezon, trebuie să ştiţi că vă puteţi bucura de preparatele tradiţionale turceşti sau greceşti, chiar la noi în ţară. În acest weekend, în Sibiu, are loc Festivalul Gastronomic dedicat preparatelor mediteranene.

de Redactia Observator

la 03.06.2023, 10:46

Vezi și

Fructele de mare capătă tot mai mulţi fani printre români. Iar cei care ajung zilele astea la Festivalul Gastronomic din Sibiu trebuie să ştie că sunt aşteptaţi au o gamă variată din aceste preparate. 

Bucătar: Începem cu creveţii în sos de tequilla şi lime şi usturoi. Avem scoici în sos de vin. 

Adrian Neagu, organizator: Da, este o mare nebunie încă de la primele ore, am lipsit în ultimi doi ani în Sibiu, dar de această dată am venit cu o gamă mult mai mare de fructe de mare şi mâncare turcească. Fructele de mare ca la ele acasă cum trebuie să fie.

Iar pentru cei care nu sunt pasionaţi de mâncarea cu specific mediteranean, maeștrii bucătari au pregătit şi multe specialităţi turceşti.

Bucătar: Pregătesc kebab. Servim clienţílor şi ceva delicios. Frigărui de pui, frigărui de berbecuţ, pastramă de oaie. Avem toate bunătăţile aici. 

Dulciurile au fost şi ele la mare căutare, mai ales de cei care au vrut să se întoarcă în timp şi şi-au adus aminte de concediile petrecute peste hotare. 

Vizitator: Din rahat am luat cam din fiecare aproximativ

Reporter: Cum a fost alegerea? A fost destul de greu?

Vizitator: Grea, pentru că e foarte diversificată.

Vizitator: Deci oferta e foarte variată, dar eu am mâncat baclava acum 30 de ani de unde luăm de la Cisnădie dintr-un loc şi am ţinut neapărat să vin să simt gustul.

Festivalul Gastronomic de la Sibiu îşi va închide porţile mâine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Festivalul cu preparate tradiţionale din Turcia şi Grecia, un deliciu pentru vizitatori, în Sibiu: "Din rahat am luat cam din fiecare"