Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cei care vor cele mai bune preparate tradiţionale pe masa de Crăciun trebuie să înceapă pregătirile

Mai sunt două luni până la Crăciun, dar pregătirile au început deja. Şunca şi cârnaţii sunt puşi din timp în afumători şi lăsaţi în tihnă, să capete savoare, în fum de fag, până de sărbători.

de Redactia Observator

la 24.10.2018 , 22:08

Mai sunt două luni până la Crăciun, dar pregătirile au început deja. Şunca şi cârnaţii sunt puşi din timp în afumători şi lăsaţi în tihnă, să capete savoare, în fum de fag, până de sărbători. Produsele, după reţete străvechi, vor fi scoase la vânzare, la un preţ mai mare decât anul trecut. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cei mai populari sunt cârnaţii de Virşli, din carne de oaie şi porc sau vită şi capră. Localnicii se laudă cu o reţetă de pe vremea dacilor. Cârnaţii de Săcărâmb sunt din carne de porc şi de mânzat. Sunt pregătiţi ca acum 100 de ani, cu piper, usturoi şi boia. Apoi, sunt lăsaţi în afumătoare câteva zile. Altfel spus - se hiţuie.

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În magazine, cotletul de porc afumat costă în jur de 50 de lei kilogramul. După apariţia focarelor de pestă porcină, în tot mai multe judeţe din România, preţurile produselor tradiţioanale au crescut cu 5%. Vor apărea noi scumpiri, spun producătorii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cel mai probabil, pe mesele de sărbători, vor fi mai multe produse din carne de porc din străinătate. Potrivit estimărilor, importurile ar putea creşte cu peste 50 la sută, în perioada următoare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Cei care vor cele mai bune preparate tradiţionale pe masa de Crăciun trebuie să înceapă pregătirile