Cele mai periculoase plaje din lume

De Greta Gavrilă.
Publicat: 25.08.2020, 16:30.
Actualizat: 25.08.2020, 17:52

Mulţi râvnim la vacanţe în zonele tropicale. Însă înainte să vă faceţi planuri pentru viitoarele concedii - bineînţeles atunci când restricţiile ne vor permite asta- trebuie să luaţi în considerare şi pericolele din destinaţia aleasă.

În spatele pozelor atractive de pe internet, multe plaje şi-au dobândit un renume negativ din cauza pericolului. Este vorba despre plaja Praia Do Norte din Portugalia.

Aici au fost înregistrate şi unele dintre cele mai înalte valuri de pe pământ, de peste 20 de metri. Este şi unul dintre locurile în care se organizează competiţii de surf. Condiţiile extreme de pe coasta portugheză sunt, însă, o provocare şi pentru cei mai experimentaţi surferi. Şi chiar pot fi letale.

Cu un nume predestinant, Plaja Triunghiul Roşu din California a intrat şi ea în clasament. Este preferată de surferii americani, dar şi de o mulţime de rechini.

Tototdată, în largul coastei au avut loc aproape jumatate dintre incidentele în care oamenii au fost atacaţi de rechinii albi, din Statele Unite. Din acest motiv, autorităţile au emis o avertizare pentru această zonă pe o rază de peste 300 de kilometri.

Plaja Cairns din Australia pare locul ideal pentru o vacanţă. Se află lângă Marea Barieră de Corali, dispune de vegetaţie şi ape turcoaz cât vezi cu ochii. Din păcate, este şi habitatul celor mai periculoase meduze din lume. Unele specii pot ucide de la prima înţepătură.

Mergem mai departe, în Hawaii. Turiştii care ajung pe plaja Kilauea au timp doar pentru a face doar câteva fotografii rapide. În niciun caz pentru a sta la soare sau a se scălda. Iar asta pentru că se află în imediata apropierea a unuia dintre cei mai activi vulcani de pe insulă.

Estul Africii este renumit pentru paradisul tropical de la malul Oceanului Indian. Însă plajele din nordul Kenyei au devenit prada piraţilor somalezi. În special cele din insula Lamu. Au fost cazuri în care turiştii au fost jefuiţi şi chiar luaţi ostatici de piraţi.

Lista continuă în largul plajelor din Bahamas. Este habitatul celei mai mari populaţii de rechini tigru şi al mai multor specii care îi pot ataca pe cei care se aventurează în apă. În clasament se regăseşte însă şi celebra Copacabana din Rio de Janeiro. Aici pericolul este reprezentant de bandele de hoţi care au jefuit în repetate rânduri turiştii.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului. Ucraina exclude orice ofensivă, Zelenski s-a dus pe linia frontului
1
Extern • pe 09.04 la 18:51

Conflictul din Donbas este pe punctul de a se transformat într-un război total între Ucraina şi Rusia. Kremlinul a trimis la frontieră cel mai mare număr de trupe din ultimii şapte ani. Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului pentru statului ucrainean. Aliaţii au reacţionat, iar Statele Unite iau în considerarea trimiterea de nave de război în Marea Neagră în următoarele săptămâni pentru a demonstra susţinerea pentru Ucraina din partea NATO.