Antena Meniu Search
x

Cele mai populare destinații de vacanță pentru români în 2018

Dobrogenii şi moldovenii preferă insulele greceşti, în timp ce bănăţenii sunt îndrăgostiţi de Spania.

Vezi și

Grecia, Turcia sau Spania? Sunt întrebările pe care şi le pun cel mai des românii înainte de vacanţă. Dobrogenii şi moldovenii preferă insulele greceşti, în timp ce bănăţenii sunt îndrăgostiţi de Spania.

La primele ore ale dimineţii, românii îşi încarcă bagajele. Concediul mult visat bate la uşile autocarului. În cinci ore, cei 130 de turişti vor fi pe plaja de la Nisipurile de Aur, din Bulgaria. 

Alţi români au plecat deja, în miez de noapte, tot cu autocarul, spre insula grecească Evia. 24 de ore mai târziu, se bucură deja de soare, de cultură şi de peisaje. 

Dumitru Chisea, ghid turistic: "În fiecare zi, efectuăm curse regulate, suplimentar când este necesar, 1-2-3 autocare pot fi alăturate celei de bază."

Grecia şi Cipru sunt destinaţiile preferate ale dobrogenilor şi ale moldovenilor, în timp ce românii din sudul ţării preferă Turcia sau Bulgaria. În Spania merg cel mai des românii din Banat. Mai ales în Tenerife, capitala disctracţiei din Atlantic.

Există şi turişti care nu se duc doar pentru plajă în vacanţă. 

Raluca Hatmanu, director comunicare agenţie de turism: "Din toamnă până în primăvară, încep plecările în circuitele culturale, chiar astăzi am avut plecare către Polonia, Croaţia."

Diferenţe sunt între români şi când vine vorba de buget. 590 de euro cheltuieşte un turist din zona Munteniei şi în jur de 800 de euro unul din Banat. Statisticele arată că 4 români din 10 aleg să plece în vacanţă cu autocarul, în timp ce 6 merg cu avionul. 

Anul acesta, şi turismul intern a crescut, cu aproximativ zece procente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Cele mai populare destinații de vacanță pentru români în 2018