Antena Meniu Search
x

Video Cele mai "trăsnite" vehicule, în cursa de la Cozmeni. Oamenii au adunat ce aveau prin case pentru a construi "bolidul" perfect

Ambiţie, determinare şi multă imaginaţie. De aceste calităţi au dat dovadă cei mai "trăsniţi" localnici din comuna Cozmeni, judeţul Harghita.

de Redactia Observator

la 31.07.2022, 21:44

Vezi și

O stradă în pantă, de 500 de metri, a fost transformată într-o pistă neobişnuită, pe care s-au întrecut cele mai neconvenţionale vehicule, construite din materiale găsite prin gospodării. Au luat tot ce au găsit prin curte, de la lemne şi table, până la şuruburi şi piese auto vechi, pentru a-şi construi "bolidul" perfect. Iar când şi-au finalizat operele, le-au aliniat la start, pe traseul amenajat special în sat. „Ideea este ca ei să poată merge în jos pe această pantă cu vehiculele. Fără nicio propulsie, doar cu ajutorul gravitaţiei”, a declarat organizatorul evenimentului, Paul Kasza Vince.

Fiecare echipaj s-a străduit să inventeze un exponat cât mai extravagant şi mai amuzant

„Şi anul acesta vrem să aducem ceva din trecut. De aceea am făcut acest vehicul. Sperăm ca oamenii care nu ştiu ce înseamnă, să caute despre el. Să vadă ce este şi de unde vine”, a mai adăugat organizatorul. Alţii au preferat să fie salvatori şi au întrat în cursă cu autospeciala de pompieri. „E echipat cu două stingătoare cu furtunuri. Avem şi cheie de contact. La aceasta trebuie să avem grijă, dacă o întoarcem se blochează. A durat cam patru zile, cu o echipă de cinci persoane realizarea acestei mașini”, spune Szanto Laszlo.

De pe margine, turiştii şi localnicii i-au aplaudat frenetic pe temerari. “Se pregătesc cinci săptămâni pentru concurs. Vin şi din sat, dar şi din împrejurimi”, a adăugat Szanto. Concursul "Trăsniţii de la Cozmeni" se află la a cincea ediţie. La final, concurenţii au primit diferite diplome, oferite de organizatori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cele mai "trăsnite" vehicule, în cursa de la Cozmeni. Oamenii au adunat ce aveau prin case pentru a construi "bolidul" perfect