Antena Meniu Search
x

Ceremonie de creştinare impresionantă la o biserică din judeţul Bacău. 25 de copii au fost botezaţi de un sobor de preoţi

25 de copii cu vârste de la o lună şi până la opt ani au fost botezaţi simultan de un sobor de preoţi la inaugurarea lăcaşului de cult.

Vezi și

25 de copii cu vârste de la o lună şi până la opt ani au fost botezaţi simultan de un sobor de preoţi la inaugurarea lăcaşului de cult. Naşii micuţilor au fost oameni simpli ai locului care au vrut să facă o faptă bună, chiar dacă nu le cunoşteau familiile. Iniţiativa a venit după ce, un bebeluş nebotezat a murit!

Aşa a început slujba la ceea ce am putea numi cel mai mare botez din ţară. Pregătirile au început încă de dimineaţă, în Poiana Negustorului. Cu emoţii şi mare forfotă. Cu atât mai mult cu cât biserica proaspăt ridicată în sat a fost sfinţită.

Vasile Cozma, Protopopul de Buhuşi: "Este vorba despre Taina Sfântului Botez.  vor fi botezaţi 25 de copii cu vârste între o lună şi opt ani."

Copii botezaţi provin din familii sărace. Aşa că pentru părinţii fără posibilităţi a fost bucurie mare. proape.

Răzvan Simion, Preotul Paroh al Bisericii Poiana Negustorului: "Am hotărât să merg înaintea părintelui protopop să cerem binecuvânatrea sa să botezăm aceşti copilaşi nebotezaţi până acum, în număr de 25."

Preotul din sat a venit cu ideea după ce, recent, un bebeluş a murit asfixtiat în casă, lângă părinţi, şi nu era botezat. 

Cei mai emoţionaţi au fost naşii. Toţi sunt oameni simpli care au vrut să facă o faptă bună şi să devină părinţi spirituali pentru micuţii pe care i-au cunoscut chiar în biserică.

Laurenţiu Muntean, primarul comunei Blăgeşti: "Este o zi memorabilă pentru satul Poiana Negustorului, din comuna Blăgeşti, sunt din comună foarte multe persoane care botează, din oraşul Buhuşi, din Bacău.

Slujba a fost oficiată chiar de Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, Ioachim Băcăuanul, împreună cu un sobor de preoţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Ceremonie de creştinare impresionantă la o biserică din judeţul Bacău. 25 de copii au fost botezaţi de un sobor de preoţi