Antena Meniu Search
x

Cereri record la "Prima Casă"

Programul Prima Casă are mare succes printre tineri. Dovadă: anul acesta sunt de două ori mai multe cereri de finanţare faţă de anul trecut

Vezi și

Programul Prima Casă are mare succes printre tineri. Dovadă: anul acesta sunt de două ori mai multe cereri de finanţare faţă de anul trecut

220 de cereri au fost înregistrate zilnic, la nivel naţional. Cu 100 mai multe faţă de anul trecut. Valoarea medie a creditului este însă, destul de constantă, de aproximativ 37.000 de euro. Dar pe piaţa imobiliară, tinerii găsesc oferte foarte diversificate.

De exemplu, pentru o garsonieră de 25 de mp - utili plătesc puţin peste 19.000 de euro, plus TVA de 5%. Dar variante sunt şi pentru cei cu dare de mână şi, bineînţeles, posibilităţi. În ansamblurile rezidenţiale, apartamentele cu trei camere merg până la peste 240.000.

Având în vedere însă volumul mare de solicitări în acestă perioadă, Fondul de Garantare le recomandă potenţialilor clienţi să încheie antecontractele de vânzare-cumpărare pe un termen de cel puţin 30 zile. Asta ca să nu expire actele în dosare. Instituţia mai atrage însă atenţia şi asupra documentaţiei.

Aproximativ 30% dintre dosare sunt incomplete sau chiar incorecte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Cereri record la "Prima Casă"