Antena Meniu Search
x

Video Certificatul verde a intrat în vigoare, în Bucureşti. Tinerii din Centrul Vechi n-au fost prea încântaţi: "Ne furaţi libertatea, visele, ne luaţi tot"

Capitala a intrat în scenariul roşu. Chiar şi aşa, Centrul Vechi a vibrat aseară, chiar dacă după miezul nopţii certificatul verde a intrat oficial în vigoare. Fără el, nu vom mai putea intra în restaurante, teatre sau cinematografe în Capitală. Angajaţii pot verifica dacă certificatul este valabil, dar nu şi dacă e al persoanei care il prezintă.

de Redactia Observator

la 25.09.2021, 09:17

Vezi și
  • Certificatul verde a intrat în vigoare la miezul nopţii, în Bucureşti. Tinerii din Centrul Vechi n-au fost prea încântaţi: Ne furaţi libertatea, visele, ne luaţi tot"

Noua măsură a intrat în vigoare la miezul nopţii

Cu certificatele verzi la purtător, tinerii au făcut-o lată din nou în Centrul Vechi. Noua măsură, care a intrat în vigoare la miezul nopţii, nu i-a ţinut în case. Cei nevaccinaţi sunt nevoiţi să se testeze împotriva COVID-19 înainte să ia masa în oraş, un cost în plus pe lângă consumaţie.

Client: Nu ne convine, trebuie să plătim în fiecare zi un test, să ne plătim consumaţia. Nu e normal, daţi-ne voi testele pe gratis! Ne furaţi tinereţea, ne furaţi libertatea, ne luaţi visele, ne luaţi tot.

Client: Oarecum mă obligă să mă vaccinez. Vreau nu vreau. 

Pe acelaşi subiect

Client: Mi se pare ceva corect, Guvernul doreşte să ne vaccinăm tot pentru binele nostru. 

Deranjaţi de noile măsuri, mai mulţi deputaţi AUR şi-au făcut apariţia în Centrul Vechi, în semn de protest. 

Deputat AUR: E timpul să venim în punctul zero al Bucureştiului să tragem un semnal de alarmă să mobilizăm tinerii, studenţii sunt discriminaţi! 

Patronii teraselor şi cluburilor spun însă că nu cum să verifice dacă cei care le calcă pragul prezintă propriul document sau unul împrumutat de la prieteni. 

Tiberiu Crăciun, patron terasă: Noi dacă scanăm certificatul verde al unei persoane nu avem dreptul de a legitima acea persoană. Cineva ne poate prezenta un certificat care poate fi al unui prieten spre exemplu. 

Poliţiştii pot verifica documentele de identitate în pararel cu verificarea certificatelor verzi. Doar că... şi ei au probleme cu noile certificate. Agenţii nu au suficiente dispozitive pentru a scana codurile QR.

Georgian Drăgan, poliţia română: În acest moment avem în dotare 3.174 de astfel de device-uri pe care poliţiştii pot face verificările necesare. Necesarul - suplimentar faţă de stocul existent - este de 8.333 de astfel de aparate

Oricine prezintă certificatul altcuiva de vaccinare riscă dosar penal. La fel şi persoana care şi-a împrumutat documentul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Certificatul verde a intrat în vigoare, în Bucureşti. Tinerii din Centrul Vechi n-au fost prea încântaţi: "Ne furaţi libertatea, visele, ne luaţi tot"