Antena Meniu Search
x

Fermecat de frumuseţea României, Charlie Ottley și-a cumpărat o casă la poalele munţilor Piatra Craiului

Fermecat de Wilde Carpathia, cunoscutul jurnalist, Charlie Ottley și-a cumpărat o casă la ţară, chiar în ţara noastră.

de Redactia Observator

la 01.09.2020, 17:11

Vezi și
  • S-a îndrăgostit de meleagurile noastre în urmă cu zece ani.
  • Acum şi-a cumpărat o casă, chiar la poalele munţilor Piatra Craiului

Realizatorul celebrelor documentare şi iubita lui vor locui la poalele munţilor Piatra Craiului, într-o casă bătrânească, veche de 70 de ani. Nu vor să păstreze însă paradisul descoperit aici doar pentru ei, ci visează să construiască aici mai multe camere oaspeţi şi chiar un centru cultural.

Charlie Ottley: Va fi un dormitor sus. Un geam triunghiular foarte mare care va coborî în jos şi patul la celălalt capăt ca atunci când te terzeşti să-ţi bată lumina în faţă. Asta e motivul pentru care să te trezeşti dimineaţă.

Acestea sunt planurile de viitor ale jurnalistului de la BBC care a arătat lumii întregi frumuseţile Carpaţilor. S-a îndrăgostit de meleagurile noastre în urmă cu zece ani, atunci când a făcut seria de documentare "Wild Carpathia". Iar acum şi-a cumpărat o casă, chiar la poalele munţilor Piatra Craiului, în localitatea Şirnea.

Charlie Ottley: Am vrut să cumpăr aici pentru că acesta ar ar putea fi o moştenire UNESCO. Ar putea fi Viscri pentru acesată regiune. Arhitectura este unică. Şi vreau să demonstrez că o astfel de clădire veche se poate restaura. Să fie modernă în interior, să aibă toate utilităţile.

Dar în acelaşi timp să o poţi proteja şi să menţii structura deja existentă. Dacă oamenii ar face asta aici, ar fi o destinaţie turistică uimitoare.

Realizatorul TV a cumpărat casa bătrânească, veche de 70 de ani, de la un sătean. Doar gardul curții îl desparte de Parcul Național Piatra Craiului, iar priveliștea este una de poveste. De pe micile ferestre ale locuinţei se văd Poiana Brașov, Postăvarul și chiar și Munții Bucegi.

Charlie Ottley: Este paradisul. Am găsit locul ăsta în perioada Crăciunului. Ne-am îndrăgostit de ea. Încă nu-mi vine să cred că este al meu. Acolo ai, peste gardul ăla, Parcul Naţional Piatra Craiului lupi şi urşi. Văd urşi foarte des după dealul din spatele casei. Deci sunt chiar la marginea civilizatiei şi chiar la marginnea naturii. Şi pentru mine asta este cel mai iuimitor lucru.

Oana Mihai, iubita: Foarte mândri şi foarte bucuroşi şi încă nu ne vine să credem.

Casa trebuie renovată, iar jurnalistul vrea ca în câteva luni să facă mai multe modificări. Să construiască mai multe camere de oaspeţi şi chiar să facă un centru cultural. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Fermecat de frumuseţea României, Charlie Ottley și-a cumpărat o casă la poalele munţilor Piatra Craiului