Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Povestea cutremurătoare a celor cinci fraţi din Neamţ, cel mai mare de 11 ani, aruncaţi pe stradă de tatăl lor, după ce mama i-a părăsit

Au fost goniți chiar de tatăl lor, după ce şi mama i-a abandonat acum aproape 2 ani. Vecinii spun că bărbatul îşi ţinea copii nemâncaţi, iar banii din alocaţii. îi dădea pe băutură. Autorităţile au intervenit de urgenţă. Vă informăm că urmează informaţii cu un puternic impact emoţional!

de Redactia Observator

la 10.05.2018 , 08:43

Au fost goniți chiar de tatăl lor, după ce şi mama i-a abandonat acum aproape 2 ani. Vecinii spun că bărbatul îşi ţinea copii nemâncaţi, iar banii din alocaţii. îi dădea pe băutură. Autorităţile au intervenit de urgenţă. Vă informăm că urmează informaţii cu un puternic impact emoţional!

Caz incredibil la Petricani, în Neamţ. Cinci fraţi cu vârste între 2 şi 11 ani au fost goniţi din casa părintească, chiar de tatăl lor, după ce şi mama i-a abandonat acum aproape 2 ani. Vecinii spun că bărbatul îşi ţinea copii nemâncaţi, iar banii din alocaţii îi dădea pe băutură. Autorităţile au intervenit de urgenţă. 

La doar 11 ani, Ştefan era şi mamă şi tată pentru ceilalţi patru fraţi. Cu toţii trăiau în condiţii greu de imaginat şi erau de cele mai multe ori flămânzi. Localnicii spun că au încercat să îi ajute cum au putut, de fiecare dată: "Cel mai mare dintre ei, el făcea mâncare. Şi creştea şi alţi fraţi. Veneau la mine, băi nenea Ioane, dă-mi şi mie o pâine. Le-am dat tot timpul."

Vezi și

"Vai de capul lor, strigau la mine, tanti Mirela, dă-mi o bucată de pâine, îmi e aşa de foame... Ce aveam de mâncare, dar să nu mă spuneţi lui taică-tu că mă bate, îmi era frică.", povesteşte şi o vecină.

Vecinii au anunţat imediat autorităţile, după ce copiii au fost alungaţi de tată de acasă. Şi mama îi abandonase când cei mai mici dintre fraţi, doi gemeni, nu împliniseră un an.

Magda Vasilache, DGASPC Neamţ: "Mama acestora era plecată la muncă în străinătate. Din păcate, tatăl, pe fondul consumului de alcool, a dat afară din casă toţi cei cinci copii. Pentru că nu a existat o altă soluţie, membrii familiei extinse neasumându-şi responsabilitatea acestor copii s-a decis instituirea unei măsuri de protecţie."

Gemenii de doi ani şi patru luni sunt acum în grija unui asistent maternal. 

Ceilalţi trei fraţi de 8, 9 şi 11 ani sunt găzduiţi de un centru de plasament de tip familial din Roman. Nimeni nu s-a mai interesat de ei de când au fost luaţi de autorităţi. Între timp, şi tatăl a plecat din ţară. Copiii vor putea fi adoptaţ doar dacă părinţii vor fi decăzuţi din drepturi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Povestea cutremurătoare a celor cinci fraţi din Neamţ, cel mai mare de 11 ani, aruncaţi pe stradă de tatăl lor, după ce mama i-a părăsit