Antena Meniu Search
x

Video Cine sunt cei cinci adolescenţi înecaţi în apele Siretului încercând să se salveze unul pe celălalt. Patru familii îşi plâng acum morţii

Începem cu povestea unor copii eroi care au adus în lacrimi o ţară întreagă. Cinci copii s-au înecat în râul Siret, încercând să se salveze unul pe altul. Adolescenţii erau prieteni de mici, iar doi dintre ei erau fraţi. În urma lor, au rămas famili distruse de durere şi un sat întreg în doliu.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 02.08.2021, 20:19

Vezi și

"Pe rând au intrat să-l scoată unul pe altul şi-au murit toţi cinci. L-am rugat să stea la 3-4 metri de mal", spune unul dintre părinţi.

Alin, Andrei, Costel, Răzvan, Eduard... Sunt cei cinci prieteni care şi-au dat viaţa încercând să se salveze unul pe altul. Băieţii erau din comuna Bahna şi veniseră cu bicicletele, să se scalde în Siret, la 12 kilometri de casă. 

"Le-ar fi zis cineva de la Bahna: Băi, unde vă duceţi pe căldura asta, întoarceţi-vă! Copiii au luat-o înainte", spune o localnică.

Erau opt, cu toţii. Când să plece spre casă, doi dintre ei au alunecat pe mal şi au strigat după ajutor. 

Pe acelaşi subiect

Prietenii lor au format un lanţ uman şi au încercat să-i tragă afară, dar au căzut, rând pe rând, în apă.

Alexandru, unul din tinerii pe care au încercat să-l salveze, şi Cosmin, ultimul din lanţ, au fost singurii care au scăpat cu viaţă. 

Părinţi, bunici, fraţi, surori, cu toţii s-au prăbuşit când au văzut trupurile aduse la mal de pompieri.

Tragedia s-a întâmplat la marginea localităţii Cotu Grosului din Bacău, într-o zonă periculoasă a Siretului. Acolo, râul aparent liniştit ascunde în adâncuri curenţi extrem de puternici. Localnicii ştiu cât de înşelătoare este apa. 

Alina Ciobanu, localnică: "De aici, în fiecare zi, se scoate piatră. Piatră pentru ciment. +12.25 Aici nu se ştie nici adâncimea Siretului".

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: "Locul în care s-au înecat copiii este unul extrem de izolat. A fost destul de dificil inclusiv pentru echipele de intervenţie să ajungă aici pentru a le acorda primul ajutor". 

Patru familii îşi plâng morţii

Andrei, unul dintre băieţii care au murit încercând să-şi salveze prietenii nici măcar nu ştia să înoate.

Tatăl l-a avertizat înainte să nu se apropie de apă.

Ioan Crenganiş, tatăl lui Andrei:  "S-a întâlnit cu băieţii, s-au anunţat unul pe altul să se ducă să se scalde. El a cerut voie lu mamă-sa, ea nu l-a lăsat, şi i-am zis: lasă-l că e cuminte, nu face nimic că mă ascultă. Şi de data asta nu m-a ascultat".

Alin era cel mai mare dintre ei. Avea 18 ani şi era crescut de bunică.

Mama, aflată la muncă în Grecia, se va întoarce acasă să-l înmormânteze.

"Noi n-am ştiut. Am zis că se duc la Siret să vadă apa. Şi ce-au făcut, Dumnezeu ştie", spune o rudă a băiatului de 18 ani.

O familie a pierdut doi copii. Doi fraţi de 14 şi 17 ani.

"Ce să fie mai rău ca asta. Măcar unul dacă mai rămânea", spune bunica celor doi.

Primarul din Bahna vrea să decreteze zi de doliu în comună.

Gheorghe Pătraşcu, primarul comunei Bahna: "Vreau să le transmis sincere condoleanţe (dă să plângă). Îmi cer scuze". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Cine sunt cei cinci adolescenţi înecaţi în apele Siretului încercând să se salveze unul pe celălalt. Patru familii îşi plâng acum morţii