Antena Meniu Search
x

Șapte adolescenţi au mers la scăldat în apele Siretului, la Filipești. Cinci au murit. Scafandrii le-au recuperat trupurile după câteva ore

Cinci adolescenţi şi-au pierdut viaţa, duminică seara, după ce au intrat să se scalde în apele râului Siret şi nu au mai putut să iasă la suprafaţă. Făceau parte dintr-un grup de şapte prieteni care veniseră din judeţul Neamţ într-o localitate din Bacău.

de Redactia Observator

la 02.08.2021, 09:11

Vezi și

Cei doi rămaşi în viaţă au chemat ajutor, însă salvatorii n-au mai putut face altceva decât să scoată la suprafaţă trupurile neînsufleţite.

Familiile adolescenţilor, dar şi martorii au aşteptat ore în şir pe malul Siretului un semn de la salvatori. Mai multe echipaje de pompieri, medici şi scafandri din Neamţ şi Bacău au sosit de urgenţă în comuna băcăuană Filipeşti, unde tinerii veniseră la scăldat. Şapte au intrat în apă. Doar doi au mai ieşit. 

Cătălina Pădurar, inspector IPJ Bacău: În acestă după-amiază, în jurul orei 18:20, poliţiştii din Buhuşi au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că 7 persoane au intrat în râul Siret iar 5 dintre ele nu au mai ieşit la suprafaţa apei. La faţa locului s-au deplasat echipaje de poliţie, pompieri şi jandarmi. 

Toţi cei şapte adolescenţi erau din judeţul Neamţ şi n-ar fi cunoscut zona în care au mers la scăldat. Doi dintre ei aveau 14 ani, alţi doi 17 ani, iar celălalt 18 ani. După mai multe ore de căutări, scafandrii au început să scoată, unul după altul, trupurile la suprafaţă. 

Andrei Grecu, ISU Bacău: Echipajele de intervenţie au extras din apă cinci tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani pentru care s-au efectuat manevre de resuscitare, dar fără succes din păcate. A fost declarat decesul. 

Poliţiştii au deschis un dosar de ucidere din culpă pentru a stabili circumstanţele în care s-a petrecut tragedia. Familiile celor cinci tineri se pregătesc acum de înmormântare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Șapte adolescenţi au mers la scăldat în apele Siretului, la Filipești. Cinci au murit. Scafandrii le-au recuperat trupurile după câteva ore