Antena Meniu Search
x

Ciobanii din jurul Bucureștiului s-au strâns la Festivalul Mieilor

Cei care duc deja dorul drobului de Paşte îşi pot petrece weekendul la Festivalul Mieilor.

Vezi și

Cei care duc deja dorul drobului de Paşte îşi pot petrece weekendul la Festivalul Mieilor. În Parcul Naţional din Capitală, bucătarii se întrec în reţete tradiţionale cu berbecuţ, pe care-l prepară în fel şi chip: învârtit în tihnă la proţap şi stropit cu bere, îmbogăţit cu verdeţurile stufatului sau scufundat în ciorbă cu smântână.

Nici nu se ridicase bine soarele pe cerul Bucureştiului, că Parcul Naţional era deja înecat în fumul grătarelor şi al focurilor aprinse sub ceaunele pline cu borş. Strigaţi la festivalul mieilor, ciobani din toată ţara şi-au mânat turmele spre centrul capitalei ca să le arate bucureştenilor feluri neştiute de a găti carnea de oaie. 

Şi nu a trecut prea mult timp până când primii bucureşteni atraşi de mirosul cărnii fripte au început să se strâgă în jurul proţapului.

Cei zece miei pregătiţi în fel şi chip au dispărut rapid. Pofticioşii au plătit chiar şi 25 de lei pentru o porţie generoasă. La fel de mult costă şi stufatul, în timp ce borşul de miel se vinde cu 15 lei. Festivalul din Parcul Naţional se încheie duminică seara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Ciobanii din jurul Bucureștiului s-au strâns la Festivalul Mieilor