Antena Meniu Search
x

Video Filmul protestelor din București și din țară. Mii de oameni au ieşit în stradă pentru a doua zi, nemulțumiți de noile restricții

România fierbe de 24 de ore. Mii de oameni au ieşit în stradă în jumătate de ţară, din cauza noilor restricţii. Au sfidat interdicţia de circulaţie şi au scandat în stradă până spre dimineaţă, sub privirile jandarmilor.

de Redactia Observator

la 29.03.2021, 20:05

Vezi și

În urmă cu două ore, mulţi dintre ei au reluat protestele. Au apărut şi primele incidente. Forţele de ordine au luat pe sus o persoană în Piaţa Universităţii din Capitală, pentru că a fost agresivă când i s-a cerut să poarte mască de protecţie.

Sunt foarte mulți oameni nemulțumiți de noile restricții. Pentru ei nu există criză medicală sau secții pline ATI, ei își doresc ca magazinele să se închidă mai târziu.

Noaptea protestelor:  4000 de oameni ieşiţi în stradă

A fost noaptea protestelor în jumătate de ţară, cu peste 4000 de oameni ieşiţi în stradă din cauza noilor restricţii. În Bucureşti, Galaţi, Constanţa, Brăila şi alte 20 de mari oraşe, protestatarii, mulţi dintre ei tineri, au scandat împotriva autorităţilor şi cu greu au plecat spre dimineaţă. A doua zi, autorităţile au arătat indulgenţă faţă de manifestanţi, dar nu au renunţat la amenzi.

Senatoarea Diana Şoşoacă, cea care a condus protestul anti-restricţii de acum o săptămână, nu a lipsit nici acum şi a făcut show.

Poliţia a venit, dar i-a lăsat pe manifestanţi în pace. Forţele de ordine i-au însoţit toată noaptea în marşul dublu până la Piaţa Victoriei şi înapoi, până la ora 5 dimineaţa, când s-a terminat protestul. La amiază, au apărut şi amenzile: doar 29 însă.

Alin Stoica, prefectul Capitalei: "Sunt și eu în aceeași situație și înțeleg că nu mai putem ieși la bere cu prietenii sau să ieșim la drumeții și să stăm cu masca pe față".

Sute de oameni și la Constanța

Restricţiile sanitare au scos din case sute de oameni şi la Constanţa, încă de ieri după-masa. Au fost în special tineri, care au ignorat masca în oraşul cu 6,34 de cazuri la mia de locuitori.

Oamenii a plecat în marș prin oraș, până pe faleza Cazinoului. Ba chiar s-au încăierat cu forţele de ordine.

Tinerii au ieşit din case şi la Brăila şi au încercat să blocheze o stradă circulată. În scurt timp, lucrurile au degenerat.

"Bă, n-avem treabă cu jandarmii, da? N-avem treabă cu ei! Gata! În dreapta, hai!"

La Galaţi, un protest spontan s-a transformat într-un adevărat miting cu aproape 600 de oameni.

"Haideţi, Galaţi! Afară, Galaţi!"

Proteste și la Pitești și Arad

Un marş început cu câteva maşini a adunat 150 de piteşteni care s-au alăturat protestelor naţionale.

"Ne-am sunat între noi şi am zis, frate, nu mai, ne-am săturat şi trebuie să ieşim în stradă, că dacă nu ne spunem părerile noastre, nimeni nu o să le asculte".

Şi la Arad, câteva sute de persoane şi-au strigat nemulţumirea faţă de decizia autorităţilor de a interzice circulaţia după ora 20,00. Protestul a început aproape de miezul nopţii, ne-au spus telespectatorii care ne-au trimis imagini pe Fii Observator.

Unul după altul, marile oraşe au intrat în mişcarea împotriva restricţiilor. 24 de proteste la nivel naţional au strâns peste 4000 de oameni. De la Bucureşti, autorităţile au arătat indulgenţă.

În schimb, şeful DSU, cel arătat cu degetul de mulţi dintre protestatari nu a vrut să comenteze situaţia. "Nu suntem singura țară care aplică acest reguli și v-am zis sunt multe țări care aplică reguli mult mai dure".

Protestatarii de noaptea trecută au strâns amenzi de aproape 100 de mii de lei. 

A fost o atmosferă incendiară noaptea trecută în centrul Capitalei. Protestul început timid la ora 21 în Piaţa Universităţii cu 50 de oameni a adunat până la miezul nopţii aproximativ 600 de nemulţumiţi. Toţi duşmani declaraţi ai regulilor impuse de pandemie, dar şi ai ultimelor restricţii, într-o perioadă în care rata de incidenţă creşte alarmant.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Filmul protestelor din București și din țară. Mii de oameni au ieşit în stradă pentru a doua zi, nemulțumiți de noile restricții