Antena Meniu Search
x

Exclusiv Coada speranței de la ROMEXPO. Oameni stau la rând și așteaptă doze de vaccin rămase nefolosite. De multe ori, cu zilele

În fiecare seară, în faţa centrului de vaccinare de la ROMEXPO sunt oameni care aşteaptă. Nu sunt programaţi, dar au speranţa ca, la sfârşitul zilei, să rămână doze nefolosite şi să se vaccineze. De multe ori, scenele amintesc de o licitaţie sau de o tombolă la care premiul cel mare este imunizarea. Cei mai puţin norocoşi se întorc la aceeaşi coadă în următoarea zi.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 10.04.2021, 19:33

Vezi și

Este coada speranţei la centrul de vaccinare de la ROMEXPO. În fiecare seară, tineri şi bunici aşteaptă să se imunizeze. Pentru unii, nu e prima dată când speră să-şi audă numele. 

"În cazul în care exista doze rămase, ca să nu se arunce, preferăm să ne vaccinăm noi, chiar dacă suntem pe lista de aşteptare", ne-a spus un bărbat.

Marian Rotaru are 64 de ani. Pe platformă nu a găsit un loc în Bucureşti pentru vaccin. Aşa că s-a aşezat la rând. 

Marian Rotaru: Am reuşit să găsesc de dimineaţă în judeţul Timiş. Distanţa e un pic cam mare, soţia e îngrijorată de posibilele reacţii de după, şi a zis să încercăm aici.

Pe acelaşi subiect

E dispus să vină zilnic pentru a prinde o doză de vaccin. Dacă nu reuşeşte aici... va merge chiar până la Timiş. E mult prea important pentru el. 

Marian Rotaru: Ca să pot să-mi văd nepoții. Daca nu m-aș vaccina aș fi un pericol pentru ei.

Reporter: Câti nepoți aveți?

Marian Rotaru: Doi.

Reporter: De cât timp nu i-ați mai văzut?

Marian Rotaru: Pe unul nu l-am văzut deloc, că a împlinit un an. Şi pe cealaltă de un an şi jumatate.

De data asta, a avut noroc. A prins una dintre puţinele doze rămase şi începe deja să-şi planifice vizita la nepoţii din Olanda.

Marian Rotaru: Am fost norocos azi. M-am bucurat enorm.

Reporter: Acum puteţi să vă cumpăraţi bilete pentru Olanda.

Marian Rotaru: Da, mi-au şi spus că trebuie să treacă 10 zile după rapel şi pot cumpăra biletele.

Oameni întorși din drum la ROMEXPO, câteodată să mai găsesc fiole de vaccin

Rândul s-a spart după epuizarea celor două doze care erau în plus. Puţin mai târziu, oamenii aflaţi încă aproape au fost întorşi din drum. S-a mai găsit ceva ser în câteva fiole de vaccin.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Doar că nici acum nu a fost vaccin pentru toţi cei care aşteptau. 

Ștefania: Ce este cel mai frustrant e că în fiecare seară ne spun că mai e o doză, două. Apoi mai scot patru.

Cristian şi Ştefania sunt pentru a treia zi la coadă. Probabil nu şi ultima.  

Cristian: Ne-am programat, însă aveam 3.000 de persoane în faţă şi nu ne-a venit rândul nici acum. 

Vor mai veni şi mâine, cu speranţa că vor câştiga loteria vaccinării. La fel ca ei... şi alţii. Cu gândul la zile fără restricţii, la călătorii, la vacanţe, oamenii care îşi petrec serile la coada din faţa centrului spun că ar sta şi noaptea, dacă ar şti că aşa ar reuşi să obţină vacinul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Coada speranței de la ROMEXPO. Oameni stau la rând și așteaptă doze de vaccin rămase nefolosite. De multe ori, cu zilele