Antena Meniu Search
x

Școala, cu ghiozdanul nefăcut

15 septembrie prinde şcolile de la noi repetente. Mii de elevi nu vor fi primiţi cu braţele deschise, ci cu mormane de moloz. În bunul stil românesc, muncitorii încearcă să "îngraşe" lucrările în ajunul anului şcolar.

Vezi și

15 septembrie prinde şcolile de la noi. repetente. Mii de elevi nu vor fi primiţi cu braţele deschise, ci cu mormane de moloz. În bunul stil românesc, muncitorii încearcă să "îngraşe" lucrările în ajunul anului şcolar.

Au lucrat şi astăzi, chiar dacă este duminică. Echipa Observator a verificat şcolile bucureştene şi a surprins haosul de pe ultima sută de metri, cu Dorel veşnic prezent pe şantier.

Vacanţa se prelungeşte la această şcoală. Renovarea a început abia acum două săptămâni. Şi tipic româneşte, muncitorii trebuie să îngraşe lucrările în ajunul anului şcolar. Scuzele nu lipsesc.

Băncile stau în curtea şcolii, acoperite pe jumătate cu folie, chipurile pentru a fi protejate. Însă stau la mila naturii. Şi a muncitorilor.

La altă şcoală, aceleaşi lucrări. Numai că aici sunt mult mai mulţi muncitori. Până şi lopata are şeful ei.

Vasilică pune şi piatră cubică. Doar un şef ştie să facă de toate. Chiar şi într-o zi care ar trebui să fie liberă.

Un sfert dintre şcolile din toată ţara nu au autorizaţie de funcţionare. Până şi în Capitala României sunt probleme. 26 de unităţi de învăţământ nu au primit aviz de funcţionare, iar elevii urmează să vină la cursuri în doar câteva zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Școala, cu ghiozdanul nefăcut