Antena Meniu Search
x

Meteorologii au emis cod galben de ploi şi vijelii. 1 mai vine cu furtuni și grindină (Video)

Vremea extremă a pus stăpânire pe toată România. Au fost furtuni puternice, iar grindina a distrus case şi gospodării. A fost cod portocaliu marţi după-amiază în mai multe judeţe, iar meteorologii au emis deja şi o avertizare cod galben de ploi şi vijelii valabilă până miercuri.

de Redactia Observator

la 30.04.2019, 21:25

Vezi și

Vremea extremă a pus stăpânire pe toată România. Au fost furtuni puternice, iar grindina a distrus case şi gospodării. A fost cod portocaliu marţi după-amiază în mai multe judeţe, iar meteorologii au emis deja şi o avertizare cod galben de ploi şi vijelii valabilă până miercuri.

Un strat gros de gheaţă s-a aşternut la Urlaţi, în judeţul Prahova, unde grindina, de mărimea boabelor de mazăre, a căzut cu putere zeci de minute.

Casele de pe Valea Prahovei, distruse de grindină

După furtună, râuri de gheaţă topită au luat-o în vale, pe străzile din oraş. Imaginile surprinse de localnici sunt spectaculoase. 

Peretele unei case a fost ciuruit de gheaţă, ca de gloanţe.

În comuna Brazi, oamenii s-au baricadat în case şi au sperat ca bucăţile de gheaţă să nu le distrugă bunurile. Alţii s-au încumetat şi au ieşit să le salveze. 

La Sinaia, grindina a căzut minute în şir, iar gheaţa s-a aşternut cu repeziciune pe maşini.

Şoferii abia au mai putut înainta din cauza vizibilităţii reduse, iar la Brebu străzile s-au inundat rapid.

 Temperaturile au scăzut brusc pe Valea Prahovei

Temperaturile au scăzut până la 10 grade iar oamenii au început să se plângă pe reţelele de socializare de faptul că vremea le dă peste cap planurile de vacanţă.

În staţiunea Buşteni, ploaia s-a transformat în zăpadă, iar salvamontiştii au scos din nou snowmobilele. 

În judeţul Iaşi, ploaia a făcut şi victime. O cameră de bord a surprins momentul în care o şoferiţă de 49 de ani se rostogoleşte în aer cu maşina.

Ploi torenţiale şi vânt puternic, în vacanţa de 1 mai

Nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a pătruns pe contrasens, unde a izbit alte două autoturisme.

Patru copii au fost implicaţi în accident dar nimeni nu a suferit răni  grave. Furtuni au fost şi la Buzău, iar norii negri au acoperit şi Bucureştiul, după ora 16, când vîntul a început să sufle cu putere. 

De 1 mai, fenomene meteo severe sunt anunţate în mare parte din ţară.

În Maramureş, în jumătatea de nord a Moldovei, Transilvaniei, Crişanei şi local în zona de munte se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi izolat 40-50 l/mp, iar vântul va lovi în rafale de 75 de km pe oră.

Cel mai cald va fi în estul Transilvaniei, unde termometrele vor arăta cel mult 20 de grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Meteorologii au emis cod galben de ploi şi vijelii. 1 mai vine cu furtuni și grindină (Video)