Antena Meniu Search
x

Codul de reguli urmat de hoții de la "Academia infractorilor”

"Şmecheria este haină grea, dar frumoasă." Este doar una dintre maximele cuprinse în Codul Academiei Infractorilor Români, gruparea care a speriat Vestul după ce a dat zeci de spargeri în magazinele de bijuterii de lux din toată Europa

Vezi și

"Şmecheria este haină grea, dar frumoasă." Este doar una dintre maximele cuprinse în Codul Academiei Infractorilor Români, gruparea care a speriat Vestul după ce a dat zeci de spargeri în magazinele de bijuterii de lux din toată Europa

Organizaţi şi rapizi. Aşa erau infractorii din Academie. Pentru a ajunge la "performanţa" de a sparge un magazin în numai 60 de secunde, treceau printr-o instrucţie severă după principiile scrise într-un cod cu nouă capitole. Regulile de conduită, igienă, codul vestimentar şi exerciţiile de îndemânare îi transformau pe recruţi în infractori compleţi, cum îi plăcea să-i numească liderul lor, Adrian Botez, zis Ţâţă.

În taberele de antrenament cursanţii trăiau mai rău ca la închisoare. Nu aveau voie să iasă din casă, nici măcar în curte. Liderul grupării, Adrian Ţâţă avea cheile. Membrii academiei erau ameninţaţi cu pistolul iar permisii primeau doar pentru probleme personale grave, cum ar fi un deces în familie.

Teroarea psihică era la ordinea zilei. Recruţii treceau prin antrenamente fizice dure. Exerciţiile practice includeau inclusiv scenarii fictive, prin care infractorii erau învăţaţi cum să reacţioneze atunci când sunt urmăriţi de anchetatori.

Hoţii semnau şi un contract fictiv de muncă prin care-şi asumau riscul "meseriei" - acela de-a ajunge la închisoare.

În discuţii, nu aveau nume, ci numere. La jafuri nu aveau voie să vorbească la telefon. "Când ai plecat la dansat, dansează" era deviza liderului.

Codul este plin de maxime. "Iubirea dăunează grav sănătăţii, libertăţii şi Academiei." "Gustă toate plăcerile vieţii cu limită". "Ordinele se execută nu se discută!" sunt doar câteva dintre directivele primite de infractori.

Hoţii vorbeau codificat. Cuvântul muncă, era folosit în loc de "jaf", "joacă", pentru "spargere", în timp ce bijuteriile erau denumite "morţi".

Academia şi-a închis porţile după ce 14 membri au fost arestaţi. Liderul era deja după gratii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Codul de reguli urmat de hoții de la "Academia infractorilor”