Antena Meniu Search
x

Compania de Drumuri a lansat o aplicaţie pentru telefon care ne scapă de cozi!

Compania de Drumuri a lansat o nouă aplicaţie pentru şoferi prin intermediul căreia se pot achita rovinieta şi taxa de pod - direct de pe telefonul mobil

Vezi și

Compania de Drumuri a lansat o nouă aplicaţie pentru şoferi prin intermediul căreia se pot achita rovinieta şi taxa de pod - direct de pe telefonul mobil.

România are 748 de kilometri de autostradă, cei mai puţini din toată Europa. Dacă la drumuri nu stăm bine, la tehnologie ne pricepem. De câteva zile, Compania de Drumuri a lansat o aplicaţie pentru telefon care ne scapă de cozi. 

Şoferii trebuie mai întâi să îşi creeze un cont pe site-ul www.erovinieta.ro. Apoi, urmează descărcarea aplicaţiei etarife.

Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR: "Trebuie introduse datele de înmatriculare ale autovehiculului, numele utilizatorului. Plata se va face doar prin card bancar."

Aplicaţia pentru plata rovinietei şi a taxei de pod este gratuită şi deja a fost descărcată de peste o mie de şoferi. Pe de altă parte se află conducătorii auto care nu prea sunt cu tehnologia care spun că nu vor renunţa la varianta clasică de rovinietă, pe hârtie. 

E drept, instituţiile statului au mai dat greş cu tehnologia. Nu de puţine ori, şoferii care au plătit prin sms taxa de pod de la Feteşti au primit amenzi după ce sistemul electronic s-a defectat. 

Şi acum şoferii pot fi puşi în încurcătură. Dacă sunt opriţi de poliţie şi li se cere dovada plăţii prin aplicaţie, trebuie să aibă conexiune la internet şi să acceseze site-ul www.erovinieta.ro pentru a verifica valabilitatea taxelor. Iar, poliţistul va trebuie să aştepte până când pe ecranul telefonul va apărea confirmarea. 

CNAIR a lansat o aplicatie pt telefon cu ajutorul careia soferii pot sa isi cumpere roviniete si sa achite taxele de pod. Insa, la cum functioneaza sistemul de plata prin sms la peaj si soferii s-au trezit cu amenzi, nu stim ce siguranta poate oferi o astfel de aplicatie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Compania de Drumuri a lansat o aplicaţie pentru telefon care ne scapă de cozi!