Antena Meniu Search
x

Comuna Ciugud din judeţul Alba, primul "sat inteligent" din România

Comuna Ciugud din judeţul Alba este primul "smart village" din România. Adică primul "sat inteligent" unde comunicarea între cetăţeni şi autorităţi se face digital. Prin intermediul unei aplicaţii, oamenii pot să ceară ajutor iar, la nevoie, primesc avertizări şi sfaturi.

de Redactia Observator

la 07.05.2020, 18:33

Vezi și
  • Comuna Ciugud din Alba, exemplu de digitalizare
  • Localnicii pot semnala problemele generate de pandemie

Pandemia a fost imboldul pe care îl aşteptau autorităţile din Ciugud, Alba, ca să digitalizeze complet comunicarea cu proprii cetăţeni.

Platforma, pusă la dispoziţia oamenilor gratuit, permite relaționarea de la distanță cu angajaţii primăriei. Pot fi raportate în acest fel toate problemele care tulbură viaţa liniştită a celor din Ciugud.

Datorită aplicaţiei, oamenii se simt în siguranţă şi pot respecta distanţarea socială.

Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud - Noi consideram ca punand la dispozitie o astfel de aplicatie suntem mai aproape de cetateni. Am adaptat aplicatia astfel incat cetatenii sa poata semnala orice problema legat de pandemie.

Tot prin intermediul platformei, Primăria poate să ofere sfaturi, să anunţe decizii de interes general şi să îşi avertizeze cetăţenii în privinţa unor situaţii care limitează traficul sau accesul în anumite zone.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Comuna Ciugud din judeţul Alba, primul "sat inteligent" din România