Antena Meniu Search
x

Cei mai inteligenți români au dat testul MENSA

Copii şi adulţi cu minţi sclipitoare s-au adunat în Bucureşti, la un test al MENSA, organizaţie care caută cei mai inteligenţi oameni din lume.

Vezi și

Copii şi adulţi cu minţi sclipitoare s-au adunat în Bucureşti, la un test al MENSA, organizaţie care caută cei mai inteligenţi oameni din lume. Cei selectaţi să facă parte din elită trebuie să aibă un coeficient de inteligenţă de peste 131, rezultat în care se încadrează doar două procente din populaţia planetei.

Roberto a venit din Slobozia la testul organizat la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti. L-a îndrumat psihologul şcolii la care învaţă. A făcut mai multe exerciţii, care au arătat că are un coeficient de inteligenţă de 139. Aşa că abia aştepta să fie testat şi de specialiştii MENSA. 

Intrarea la examen costă 30 de lei. Dar, ca să devină un MENSAN, un candidat trebuie să aibă un IQ mai mare de 131. 

Sorana Brânduşel, organizator: "Vin persoanele care ştiu că sunt în partea de sus a scalei şi care îşi doresc să întâlnească oameni din aceeaşi zonă. Pot fi talentaţi la absolut orice, testul nu are nicio legatură cu cunoştinţele, nu trebuie să ştii nici matematică, nici limbi străine."

Lui Roberto îi place să picteze. Alţii sunt pasionaţi de muzică, de pildă.

Mama lui Roberto: "El participa la cercurile de pictură ale Palatul copiior din Slobozia, de 6 ani dansuri populare, cercul de engleză, participă la concursuri de engleză. Este foarte important, le dă încredere în ei."

Trist este faptul că majoritatea tinerilor veniţi pentru testul de inteligenţă visează să se mute în alte ţări.

Andrei Crişan, elev: "Mai departe mi-ar placea sa ma mut în Spania, cu propria firma de tehnologie."

În Europa, statisticile plasează România pe ultimele locuri ca şi coeficient de inteligenţă, cu un IQ mediu de 91. Am reuşit, până acum, să îi întrecem doar pe cei din Serbia, Albania şi Muntenegru. Campioniisunt finlandezii, care au, în medie, un IQ de 101. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cei mai inteligenți români au dat testul MENSA