Antena Meniu Search
x

Tânăr de 31 de ani din Iași, condamnat la închisoare după ce a ucis un muncitor, împușcându-l drept in ochi

Un tânăr de 31 de ani din Iași a fost condamnat la închisoare după ce a ucis un muncitor, împușcându-l drept in ochi.

Un tânăr de 31 de ani din Iași a fost condamnat la închisoare după ce a ucis un muncitor, împușcându-l drept in ochi.

Judecătorii de la Curtea de Apel Iași au decis, marți, condamnarea lui Mihai Ștefan Bejenariu la patru ani și opt luni de închisoare, pentru ucidere din culpă, contrabandă și nerespectarea regimului armelor și munitiilor și uz de armă fără drept.

Bărbatul fusese trimis în judecată încă din 2015, după crima petrecută pe 28 mai 2015, potrivit vremeanoua.ro.

Potrivit anchetatorilor, tânărul și-a cumparat o pușcă cu aer comprimat din Bruxelles, pe care a trimis-o în țară, printr-un colet pe numele fratelui sau.

I-a spus acestuia că în cutie sunt unelte de pescuit și să nu deschidă acel colet până nu se întoarce el în țara. Anchetatorii sustin că Bejenariu știa cu exactitate că, în România, o astfel de armă are nevoie de o autorizație speciala pentru a fi deținută.

Pe 28 mai 2015, Mihai Bejenariu s-a întors acasa și și-a recuperat pușca de la fratele sau. Pentru a încerca arma, Bejenariu s-a urcat cu ea în podul casei fratelui său și de acolo a început să tragă printr-un geam.

La momentul respectiv, fratele acestuia efectua lucrări de reparație la casă, iar mai mulți muncitori se aflau la lucru, pe niște schele.

După ce a tras mai multe focuri, unul dintre ele l-a nimenit chiar în ochi pe Constantin Soptelea, un tânăr care își întemeiase o familie și avea un copil de crescut.

"Constantin Soptelea a fost dus la Spitalul de Neurochirurgie, cu traumatism cranio-cerebral, dar a decedat", au precizat procurorii.

În fața judecătorilor, Bejenariu a recunoscut infracțiunea de ucidere din culpă, însă a negat-o pe cea de contrabandă, susținând că ar fi cumpărat arma din România, de la  un barbat pe care l-a întâlnit în târgul de cherestea. Pentru a fi mai credibil, l-a propus ca martor chiar pe cel de la care ar fi cumpărat arma, acesta venind la rândul lui cu o altă poveste.

Sursa: vremeanoua.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Tânăr de 31 de ani din Iași, condamnat la închisoare după ce a ucis un muncitor, împușcându-l drept in ochi